Land Rover 0: Bladveren

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Diesel

Bij mijn landrover 109 zijn alle vier de bladveren vervangen (nieuw), er is gelet op de juiste montage, er is een verschil tussen linkse en rechtse veren. Het probleem is dat de wagen nu toch behoorlijk scheef staat, horizontaal ongeveer 5 cm naar links. Wat is hier aan te doen ? Ik weet dat het in principe aan een verschil tussen de veren moet liggen, kennelijk zitten hier nogal toleranties in, Heeft iemand een oplossing hiervoor ?

Henricus

Geplaatst door Henricus (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

universele (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Henricus

Hebben de veren links en rechts evenveel veerbladen? Even tellen.

Als er hoogte verschil is tussen de linkse en de rechtse veer bij gelijk aantal veerbladen zal het zo zijn dat de bolling van de veren
behoorlijk verschilt. Dit kan opgelost worden door de veren te demonteren en met de veerpakketten naar een verenspecialist (verenfabriek) te gaan.
Je kan eens informeren bij:
Weweler-Colaert in Spijkenisse
Bohrweg 53/57
3208 KP Spijkenisse
Tel 0181 690121
Fax 0181 690124

Wij hebben met onze oldtimers ook diverse keren bij dit bedrijf succes gehad.

Groeten

Henricus (0), 15 jaar geleden

Na lang wikken en wegen hebben we er maar nieuwe parabool veren op gezet, nu is het probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover 0 of stel zelf een nieuwe vraag.