Land Rover Discovery 2001: Bougiekabel vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0

Deze auto loopt niet goed rond en nu blijkt dat er een bougiekabel is ingebrand. Deze willen we nu vervangen. Maar aangezien het bobineblok achter op de kop tegen het schutbord zit, kun je daar met normale handen niet bij. Iemand dit wel eens meegemaakt en misschien een tip om er makkelijker bij te komen?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kabouter inhuren? Is inderdaad een heel gefriemel. Probeer eens een lange punttang of zo'n bougiekaptang met die ronde bekjes.

Siem Bijman (165) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb nu eerst de bougiekabel wat schoongemaakt en hersteld en gelukkig loopt hij nu weer rond Marcel, maar ik vroeg me af of er misschien een methode was om er zonder kabouterhandjes bij te komen, bv via een geheim luikje ofzo.

Ooit is een van mijn monteurs uren bezig geweest in de begintijd dat de A-klasse van mercedes uit was met het vervangen van de dimlicht. Toen hij (bijna) het hele voorfront had losgeschroefd en hij er nog niet bij kon, kwam ie erachter dat er een luikje in de wielkuip zat waardoor je er zo bij kon. Daar hoopte ik eigenlijk op hierzo, maar ik zie dat hier niet, dus zal het wel een hele klus worden als hij eerdaags wel moet worden vervangen.

Maar toch bedankt voor je reaktie,

Siem

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik weet wat je bedoeld, soms is het wel eens handig om gewoon vooraf het instructieboekje door te nemen.
Soms staat daar bv inderdaad wel eens in hoe je- of hoe de fabrikant dat bedoelde- iets simpel kan regelen.
Zo heb ik bij eens bij een jonge Megane gestaan en deze bleek ook zo'n luikje in de wielkuip te hebben voor de lampwissel.
Gelukkig had de klant dat al voor mij opgezocht.(ahum)..............
succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.