Land Rover Range Rover: Koppeling verliest druk

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 DSE

Hey,

Ik heb het volgende probleem met mijn HANDGESCHAKELDE range rover:

Hij heeft een tijdje stilgestaan (2maanden, met af en toe een ritje). En sinds vorige week werkt mijn koppeling niet meer.. Het koppelingspedaal kan je zo indrukken, er zit compleet geen druk meer in de leiding.
Ik heb met een compressor er al terug druk opgezet en ontlucht. Maar dit houd slecht 1 à 2 dagen.

Er zitten twee pompjes voor deze druk: één boven en één onderaan de auto. Aan geen van beide zie je het lekken..
Dus dacht ik dat het misschien toch het bovenste pompje was dat kapot was, maar na navraag blijkt dat deze praktisch nooit vervangen dienen te worden?

Weet misschien iemand van jullie waaraan dit probleem kan liggen.. hoe ik de juiste oorzaak kan opsporen en wat ik dien te vervangen?

Alvast bedankt voor jullie reacties..

Groeten

Koen

koen vdv

Geplaatst door koen vdv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

FreeBee (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je van het onderste pompje het rubbertje afhaald en er is geen lek te zien dan mag je er vanuit gaan dat het comando pompje aan het pedaal defect is.
deze gaan vaker defect bij range rover.

Groetjes Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.