Land Rover Range Rover: range-rover 3.9 verliest koelvloeistof

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.9 v8 automaat

Ik heb in mijn dakar4x4 buggy een 3.9 v8 automaat loopt goed alleen als de motor moet werken verliest deze koelvloeistof via het slangetje onde de schroefdop van het koelwater tankje soms is het net een expresso apparaat.
Heb een goede radiator met 2 groote elektrische koelvinnen en de meter geeft niet aan dat de motor te heet wordt.

Wat zou dit kunnen zijn M.V.G. Dennis

dennis neijssen

Geplaatst door dennis neijssen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

vervang de dop eens.

farabees (0), 14 jaar geleden

Hey dennis,

de Range Rover onderblokken durven vaak al eens fijne haarscheurtjes te hebben waardoor ze druk opbouwen in hun koelvloeistofcircuit.Weet eigenlijk niet zeker of de 3.9 hier gevoelig voor is maar dacht van wel. De 4.0 en 4.2 liter zowieso. Zelf heb ik een LSE 4.2 liter en heb het zelfde probleem; motor wordt niet abnormaal heet, maar ik rijd wel altijd met de koelvloeistofdop niet volledig vastgedraaid zodat een teveel aan druk/koelvloeistof weg kan en de druk niet te groot wordt. Is misschien geen geweldig nieuws maar nog dit even, ik rijd zelf zo al ruim 2 jaar en ca 50.000km rond en hij doet het nog steeds

rob rrc (0), 14 jaar geleden

als je zo'n koperen vaatje heb zou ik deze vervangen door een plastic die in rangerovers vanaf ongeveer 1989 zitten die zijn veel fijner en minder kans op kapotte koppakkingen.

M.V.G Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.