Land Rover 88: toerenteller vanaf contact op maximaal...

Bouwjaar: 1970, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.5 V8

Ben ik weer...

Nadat ik alle elektronische onderdelen gecontroleerd en evt vervangen heb start en loopt de auto mooi. Enkel de toerenteller, die op de '-'kabel van de bobine is aangesloten, vanaf het zetten op contact maximaal uit en blijft daar staan. Ik heb ook al even de aansluiting van de bobinekabel omgedraaid, maar zonder resultaat.

Ik heb de spanning gemeten op beide polen van de bobine bij draaiende motor, en daar staat (fluctuerend) zo'n 12 V op (op beide polen dus). Hier kan ik me wel iets bij voorstellen, maar heeft iemand een idee waarom de toerenteller nu verkeerd uitslaat?

Dank weer.

Guus

jgvanloo

Geplaatst door jgvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover 88? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jgvanloo (0), 10 jaar geleden

Inmiddels ook de vraag bij Pertronix neergelegd. Deze gaven aan dat dit wijst op een verkeerd aangesloten toerenteller. Inderdaad heb ik in het hele start-proces het dashbord losgehad. Ik denk dat hierbij een draad van de toerenteller losgeraakt is. Ik duik er binnenkort in.

jgvanloo (0), 10 jaar geleden

Toerenteller heeft echt de geest gegeven. ik heb nu via marktplaats een toerenteller van een Volvo 480 gekocht, het mechaniek daarvan ga ik overbouwen ik de Rover

jgvanloo (0), 9 jaar geleden

[quote=jgvanloo]Toerenteller heeft echt de geest gegeven. ik heb nu via marktplaats een toerenteller van een Volvo 480 gekocht, het mechaniek daarvan ga ik overbouwen ik de Rover[/quote]
Het overbouwen is niet gelukt, ik stuur nu de toerenteller naar engeland om het te laten repareren en aan te passen op electronische ontsteking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover 88 of stel zelf een nieuwe vraag.