Land Rover Freelander: Visco koppeling en de gevolgen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5 ltr. V6

Met belangstelling de berichten gevolgd over het trillen van de Freelander; 'k had dezelfde ervaring tot gisteren. Visco koppeling vernieuwd, (die zat inderdaad helemaal vast) resultaat was eerder slechter dan beter geworden. de homokinetische koppeling direct achter de tussenbak was kuis verrot en die veroorzaakte de trilling; uit bepaalde opmerkingen op deze site zou je de hele achterste aandrijfas er onderuit kunnen halen, waarmee het probleem geheel verdwenen zou zijn. 'k heb een Landrovermonteur (25 jaar ervaring in LR's) gebeld: die zei dat ik dan niet meer weg zou komen omdat het gehele aandrijfmoment dan naar die vrijdraaiende uitgaande as zou gaan.
Niets is minder waar: 'k heb de gehele as er onderuit gehaald, hij rijdt en trekt als een trein; alleen zal ik wanneer ik de caravan er achter hang de as er weer onder moeten hangen; ik ben dus nu op zoek naar de voorste aandrijfas achter de tussenbak, met de kinetische koppeling aan de voorkant en de kruiskoppeling (met binnenspline) aan de achterkant van deze as; deze staat overal in backorder, dus wie kan me helpen aan zo'n as met koppelingen, graag spelingvrij?!
Pieter den Hertog

Pieter den Hertog

Geplaatst door Pieter den Hertog (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Pieter den Hertog]ik ben dus nu op zoek naar de voorste aandrijfas achter de tussenbak, met de kinetische koppeling aan de voorkant en de kruiskoppeling (met binnenspline) aan de achterkant van deze as; deze staat overal in backorder, dus wie kan me helpen aan zo'n as met koppelingen, graag spelingvrij?![/quote]
Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Wellicht kan de onderdelenlijn u verder helpen www.onderdelenlijn.nl

Moderator Problemcar

Pieter den Hertog (0), 12 jaar geleden

Beste P. Kelder, bedankt voor je bericht; 'k had het me niet gerealiseerd. Ook bedankt voor de tip voor de onderdelenlijn; 'k had de vraag overigens ook al bij 'onderdelenzoeker.nl' geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.