Ligier Ambra : Ligier Ambra Dynamo of Electrisch probleem

Ik ben in het bezit van een Ligier Ambra Country en nu heb ik een radio ingebouwd en als ik gereden heb dan moet ik hem naderhand met behulp van startkabels starten nu is mijn vraag waar de dynamo zich bevind in deze mobiel en hoeveel ampere deze kan laden of leveren bij vol vermogen ?? Zou iemand mij het elechtrisch schema kunnen/willen emailen want ik ben bezig met een proffessioneel alarm aan het aansluiten in deze mobiel en een beetje overzicht schema is makkelijker bij aansluiten van kabels etc.

Met vriendelijke groet,

Jarno van Santvoort
jarno@no-score.nl

bullmaster

Geplaatst door bullmaster , lid sinds 14 jaar geleden

6 Reacties

gardejonge PRO, 14 jaar geleden

Laadspoel bevind zich in vliegwiel . Is probleem ontstaan na inbouwen van radio ? zou ook even kijken of er geen zekering defect is in zekeringkast of bij accu

bullmaster, 14 jaar geleden

Ik had al eerder probleem toen ik hem kocht starte hij goed en toen ik in een regenbui gestopt was en na +/- 45minuten weer weg wilde gaan starten de auto niet meer bleek dat de accu kapot was,heb deze toen vervangen en nu heb ik om de zoveel tijd dat mijn accu helemaal leeg is en ik heb ook weleens net of ik smullende plastic ruik ik ben zelf thuis in de electronica dus heb niet zomaar wat ingebouwd zonder verder te kijken of te denken zoals sommige hobbieisten onder ons weleens doen, en heb dat allemaal na gezocht alleen motorisch kan ik niet echt veel maar wil het graag leren vandaar mijn vragen hier op dit forum hopende dat er mensen zijn die mij willen en kunnen helpen met deze problemen.

Mat vriendelijke groet,

Jarno van Santvoort
jarno@no-score.nl

gardejonge PRO, 14 jaar geleden

de geur van "smeulend plastic" is vermoedelijk een kokende accu dus dat de laadspoel overlaad en hierdoor accu kapotlaad.
Je kunt kijken of met draaiende motor hoe hoog de laadspanning is . De laadspanning mag nooit hoger dan 14,8 volt zijn

goeiejasper, 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb sinds ongeveer een jaar een ligier ambra.
Ik heb van de zomer probleemloos met de auto gereden.
voor de zomer heb ik een audioset geïnstalleerd met 4 speakertjes, 1 actieve subwoofer en een radio. de subwoofer
is geschakeld gemaakt, dus als het contact uitstaat, komt er geen stroom op. de speakers zijn gewoon op de radio aangesloten.
Nu is het winter en mijn brommobiel laad niet goed op. Ik heb hem doorgemeten met een voltmeter en als hij start staat er 12,1 v op. Als ik mijn licht aanzet word dan 11.9, enzovoort. Nu, met het regenachtige weer enz. kan ik um niet starten als ik weg wil omdat ik de ruitenwissers en mijn licht aan heb. De V-snaar van de dynamo is goed. De accu is ook goed (doorgemeten bij garage). af en toe ruik ik ook smeulend plastic. er brand ook continue een rood lampje (met een accutje er op). Een poosje terug brandde dat lampje niet, ik heb toen weer gemeten met de voltmeter en deze gaf 13.1 - 13.3 aan. De accu was toen binnen no time vol en ik kon zo starten. ik heb nu ook iedere keer een probleem met mijn startmoter. als ik um wil starten lijkt het net of hij niet pakt. maar als er genoeg stroom op staat doet hij het wel. weet iemand waar dit aan kan liggen? is mijn dynamo kapot? De verkoper heeft bij de verkoop gezegd dat de dynamo 'zwakjes' is. waarschijnlijk gewoon een oplichter, want ik had echt geen sjoege van dat ding. als iemand weet hoe dit opgelost moet worden, dan hoor ik het graag.

Mvg,

Jasper Moerdijk

marcus1 PRO, 12 jaar geleden

stekker van de spanningsregelaar links voor controleren, komt vaak voor dat de stekker slecht contact maakt of de regelaar zelf defect is.

mvg marcus.

tienus21, 11 jaar geleden

Ik heb vrijdag een ligier ambra 162 gekocht uit 1998.
Kan iemand mij vertellen waar die dynamo van zoon ding zit?
want het accu lampje is steeds aan, en de accu is zo leeg. dus hij laad niet bij.
of wat zou het nog meer kunnen zijn de zekering?

Mvg Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier Ambra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.