Mazda 626: 626 ditd 1998 probleempjes en werkplaatshandboek

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 ditd

Hallo

Sinds 2 maanden rij ik in een 626 ditd. Intussen heb ik toch wel wat storende dingen ontdekt.
Waar een hoop ditd rijders last van hebben, het motorvermogen voornamelijk onder de 2000 toeren. Waarschijn egr klep o.i.d.
Als ik hem een beetje doortrek roet hij flink en met een aanhanger erachter eigenlijk continu. Op de snelweg moet ik dan terug naar 4 om een viaduct op te komen. Zonder aanhanger moet ik flink trappen om bij de 160 te komen. Ook dan veel roetuitstoot. (dit is overdag overgens niet goed te zien) Volgens mij hoort een 2 liter veel sneller te zijn. Heb een rover 620 2 liter benzine gehad, die ging moeiteloos naar 210.
Heeft iemand suggesties?

Verder zijn er wat kleine dingetjes, hij trekt wat naar rechts en de remmen trillen

voordat ik er wat aan ga doen wil ik eigenlijk een vraagbaak of ander werkplaatshandboek van deze auto hebben.
Ik kan alleen de benzine uitvoeringen vinden. Weet iemand hoe ik aan de diesel uitvoering kan komen?
Ik heb de 626 sedan 1997-1999 ditd uitvoering met 100 pk

Ik zag op de forums dat de mazda 6 ook vaak last heeft van naar rechts trekken. Is dat bij de 626 hetzelfde verhaal, of is het waarschijnlijk gewoon uitlingen en/of banden?
Ook heb ik het idee dat mijn achtervering erg slap is. is dat normaal voor deze auto?

groeten,
Bob

bobbus

Geplaatst door bobbus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kasperht (0), 17 jaar geleden

Als je Duits goed genoeg is zou je ook "so wird's gemacht" van de 626 kunnen aanschaffen, want hier wordt wél de diesel-variant in behandeld. Is via amazon/asnbooks.nl online te bestellen. Mijn Duits is niet denderend, maar ik kan goed uit de voeten met dit boek. Mocht je een voorbeeldje willen zien, dan wil ik wel een paginaatje voor je inscannen....

Mijn 626 (benzine) blijft vrijwel perfect rechtdoorrijden (na uitlijnen). Daarvoor trok die ook wat naar rechts. Ook vind ik de achtervering absoluut niet slap...maar dat is natuurlijk heel persoonlijk...Maar op wat voor manier heb je er last van?

bobbus (0), 17 jaar geleden

Bedant voor je reactie,
engels is voor mij geen probleem, maar duits gaat niks worden ben ik bang...
met de vering merk ik dat je weinig kracht nodig hebt om de achterkant in te veren. Echt last ervan heb ik nu niet, maar ik denk met vakantie als ie is volgeladen en een paar mensen achterin dat ie dan laag op zijn poten staat.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Er is al heel wat geprobeerd en geschreven met/over de ditd motor op dit forum. Jouw klachten zijn volgens mij redelijk standaard en voor weinig geld zelf op te lossen.

bobbus (0), 17 jaar geleden

Ik had inderdaad al heel veel gelezen erover, erg veel nuttige informatie ook, maar het gaat me voornamlijk om het werkplaatshandboek. Ik heb met andere auto's gemerkt dat het toch een stuk makkelijker werkt als je een boek erbij hebt met een goede beschrijving.

JohanE (0), 17 jaar geleden

[quote=kasperht]Als je Duits goed genoeg is zou je ook "so wird's gemacht" van de 626 kunnen aanschaffen, want hier wordt wél de diesel-variant in behandeld. Is via amazon/asnbooks.nl online te bestellen. Mijn Duits is niet denderend, maar ik kan goed uit de voeten met dit boek. Mocht je een voorbeeldje willen zien, dan wil ik wel een paginaatje voor je inscannen....[/quote]
Ik ben wel ge-interesseerd in dat boek en houd me aanbevolen voor een scan van een pagina. Ik heb net de brandstofpomp uit- en ingebouwd met de summiere info die ik had uit Kluwer ATH. Zou je de beschrijving daarvan kunnen scannen? Ben wel benieuwd hoe het daarin staat.

kasperht (0), 17 jaar geleden

Johan, gaat het je om de dieselinspuitpomp of de benzineopvoerpomp? Dieselpomp staat namelijk niet beschreven in dit boek...

JohanE (0), 17 jaar geleden

[quote=kasperht]Johan, gaat het je om de dieselinspuitpomp of de benzineopvoerpomp? Dieselpomp staat namelijk niet beschreven in dit boek...[/quote]
Het gaat uiteraard om de diesel. Raar dat dat er niet instaat. De ditd motor wordt toch in dat boek besproken? Kun je anders distributieriem vervangen mailen? Als dat erin staat, tenminste ...

kasperht (0), 17 jaar geleden

ditd wordt wel besproken, maar sommige zaken waarvan ze ervan uitgaan dat je het niet zelf kan doen (of vrijwel nooit voorkomen) worden niet beschreven. Ook word de ditd veel minder uitgebreid besproken dan bv. de benzinemotoren.

Maar ik heb je een email gestuurd met een voorbeeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.