Mazda 626: ABS, airbag en handrem lapjes gaan branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18

Dag,

Als ik mijn Mazda start gaan soms de airbag, abs, handrem en tractioncontrol lampjes branden. Als ik de auto dan weer opnieuw start zijn ze weer uit. Het is nog te vroeg in het jaar voor een kerstboom. Kan iemand mij vertellen waar het aan zou kunnen liggen? Ik heb al vernomen dat de abs sensoren zwakjes zijn van Mazda. Kan het hier aan liggen?

Ik hoor het graag.

jvs

Geplaatst door jvs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Eerst uitlezen. Kijk eens in het draadje over de 323 met vrijwel dezelfde titel. Je hebt wellicht hetzelfde probleem.

jvs (0), 13 jaar geleden

Dag Nico,

Ik had dat topic al gelezen en inderdaad het lijkt heel veel op mijn probleem. Ik denk dat ik hem maar eens laat uitlezen. Weet iemand of het kwaad kan als je gaat rijden met brandende lampjes. Meestal start ik hem opnieuw zodat ze uit zijn.

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Je ABS werkt niet als het lampje brand. Als het de sensor is, dan zal je binnen paar weken merken dat opnieuw starten niet meer helpt.

jvs (0), 13 jaar geleden

Kan mij iemand vertellen hoe ik bij die sensor kan komen, waar hij ergens zit. Ik heb gelezen dat er ook wel eens vuiligheid op kan zitten waardoor hij niets meer registreert. Zitten ze alleen maar aan de achterzijde?

Misschien helpt schoonmaken.

Bartuz (0), 13 jaar geleden

elk wiel heeft er 1.
Draadje volgen en je vind hem.
Dus wiel eraf ABS draad volgen , sensor los draaien en schoonmaken.

jvs (0), 13 jaar geleden

Oke' dan ga ik daar morgen eerst eens wat energie in steken. Wie weet is het dan opgelost. Mocht dit niet zo zijn dan kan ik nog altijd de sensoren laten uitlezen.
Ik heb namelijk een paar maanden geleden last gehad van een krakend onderstel. Ik heb toen de rubbers van de ophanging ingespoten met silicone. Het kan goed zijn dat dit stof of zand heeft aangetrokken.

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Zand of stof zou niet uit mogen maken. De sensoren werken magnetisch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.