Mazda 323: afstellen klaplichten mazda323f bg

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

van de week naar de keuring geweest...alles was ok behalve men lichten.Mijn groot lichtten staan perfect afgesteld,mijn dimlichten staan te laag gericht..hoe kan ik deze bijregelen heb geen regelaar in het dashboard?Alvast hartelijk dank mvg Danny

japlover

Geplaatst door japlover (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Danny al zou je een regelknop hebben ,dan is nog steeds iedere lamp in hoogte en zijdelings afstelbaar. Langs de sierrand is onder of aan de bovenkant eenkruiskopschoef zichtbaar waaarmee de koplamp kantelt . Zet de wagen voor een muur of een garage deur en zet de verlichting op dimstand . Meet de afstand midden koplamp-grond en zet een streep op die muur van dezelfde maat . Met 5 meter afstand tot dat vlak stel je de lampen 10 cm lager. Je ziet een geknikte lijn maar de horizontale is van belang. Zet die stukken lijn zo gelijk mogelijken de knik in de lijnen mogen wel wat naar rechts wijzen maar naar links is AFKEUR . Succes Had die keurder zijn dag niet dat hij dat niet even voor je deed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.