Mazda Premacy: airbaglampje 2 maal langzaam en 2 maal snel / blokkerende gordel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo, heb enkele probleempjes met mijn auto. Eerder knipperde mijn airbaglampje, toen was de frequentie anders en bleek het te gaan om de bezettingssensor van de passagiersstoel. Deze is vervangen en vervolgens ging het toen een paar weken goed. Kort daarna kwam het soms voor dat bij het starten het airbaglampje weer begon te knipperen, maar dan in een andere frequentie, nl. 2 maal langzaam en dan 2 maal snel. Wie weet waar dit aan kan liggen ? ik weet dat uitlezen het meest voor de hand liggend is, maar vraag me af of de storing ook zichtbaar wordt als op dat moment het lampje net niet knippert.

daarnaast komt het voor dat de middelste gordel van de stoel achterin vaak blokkeert tijdens het rijden. Als er iemand dan een beweging maakt trekt hij strak en wordt hij niet meer los als je hem probeert te bewegen, hij trekt dan alleen maar strakker. Pas als je de gordel helemaal losmaakt en weer vastklikt werkt het weer even goed. Is erg irritant en leidt tot frustaties bij het kind dat er op dat moment inzit. Waar kan dit aan liggen?

Hopelijk weet iemand een oplossing hiervoor. Mijn auto staat nl. al een week bij de garage.

rob_74

Geplaatst door rob_74 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alexrabf (0), 14 jaar geleden

[quote=rob_74]daarnaast komt het voor dat de middelste gordel van de stoel achterin vaak blokkeert tijdens het rijden. Als er iemand dan een beweging maakt trekt hij strak en wordt hij niet meer los als je hem probeert te bewegen, hij trekt dan alleen maar strakker. Pas als je de gordel helemaal losmaakt en weer vastklikt werkt het weer even goed. Is erg irritant en leidt tot frustaties bij het kind dat er op dat moment inzit. Waar kan dit aan liggen?

Hopelijk weet iemand een oplossing hiervoor. Mijn auto staat nl. al een week bij de garage.[/quote]
Het strak trekken doet de gordel alleen als deze helemaal uitgetrokken is geweest.Dit is een bewuste keuze van mazda geweest om kinderstoeltjes goed vast te kunnen zetten. (alle gordels achterin doen dit) Het kan ook niet worden uitgezet of zo.

rob_74 (0), 14 jaar geleden

de gordel is niet helemaal uitgerekt wanneer dit probleem zich voordoet. het gebeurd ook als hij iets langer wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.