Mazda 3 2010: Airco: piepend geluid gecombineerd met schokje

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: LF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 111

Ik borduur even voort op dit topic van een jaar geleden, waar helaas nog geen definitief antwoord op is gekomen: https://problemcar.nl/topic/mazda/airco-...

Ik heb dit topic met veel interesse gelezen. Ik heb momenteel exact hetzelfde probleem, met daarbij de ongelukkige bijkomstigheid dat dit zich is gaan voordoen op vakantie in Italië.

Als ik de airco aan heb, is er geregeld sprake van een piepend geluid gecombineerd met een schokje. Niet zo regelmatig als in het andere topic beschreven overigens; onder de 3000 rpm doet het zich minder vaak voor dan erboven. Vooral op de snelweg en met uitrollen in de versnelling komt het vaak voor. Bij het inschakelen van de airco onder het rijden is het ook te horen, schakel ik ‘m in bij stilstand niet. De airco werkt verder prima. De multiriem vertoont geen scheurtjes of iets dergelijks. Hij lijkt ook nog goed op spanning te staan, hoewel ik geen ervarensdeskundige ben op dat vlak.

Is iemand die de definitieve oorzaak van dit probleem heeft weten te vinden?

MaartenR

Geplaatst door MaartenR , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Piepen komt van de snaar , is versleten vermoed ik , schokje komt van het inschakelen van de pomp , pomp kan ook te zwaar lopen en daardoor schokje en piepje van snaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.