Mazda Xedos 6: Airco slaat niet aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V6

Mijn airco slaat niet aan, dit zou kunnen duiden op een tekort aan koelvloeistof of i.d. (is in 2005 nog gecontroleerd)
Maar als ik het knopje van de airco indruk, verlaagd het toerental van de motor niet!
Zou het kunnen zijn dat de airco gewoon niet aanslaat? (probleem met de magneetkoppeling?)
En op welke manier zou ik dat eventueel kunnen controleren/meten?

Juno

Geplaatst door Juno (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Xedos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 18 jaar geleden

Op 9 mei is dit probleem ook al aan de orde geweest voor een 323F. Je kunt zelf wel wat nameten om uit te vinden of het een elektrisch probleem of een airco probleem is. Als je een voeding hebt die enkele amperes bij 12V kan leveren, dan kun je kijken of de koppeling het nog doet (bij stilstaande motor).

Juno (0), 18 jaar geleden

Dat topic van de 323F had ik ook al gelezen ja, een 12Volt voeding heb ik wel, maar waar zou ik die moeten aansluiten, op de koppeling?

gr. Juno

Nico8119 (0), 18 jaar geleden

Als het goed is loopt er een draadje van de koppeling van de compressor naar een stekker (waarschijnlijk naar de druksensor in de pomp). Trek deze stekker los en zet spanning op de pen die naar de koppeling loopt. Nogmaals, doe dit met stilstaande motor. Niet alleen voor je eigen veiligheid: als je airco leeg is, dan vind de compressor het niet leuk om rondgedraaid te worden.

Verder zou je kunnen kijken of de druksensoren van de compressor en het filter/droger (zit meestal ergens voorin de auto met een stekker erop) nog stroom doorlaten. Als dat niet het geval is, dan wordt het tijd voor een ritje naar de airco specialist.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Xedos of stel zelf een nieuwe vraag.