Mazda 6: Airco stinkt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

het is weer tijd voor de airco en ik vind het erg hinderlijk dat deze zo stinkt.
Soms is het net of iemand een bedorven scheet heeft gelaten ( ik was het niet hoor ! en het gebeurt ook als ik alleen rij dus anderen de schuld geven kan ook niet...grapje...) Die muffe airco lucht is er als de airco aangezet wordt en verdwijnt vanzelf maar de volgende keer is het er weer.
Nu ben ik al eens bij de dealer geweest (ff snel) om te vragen hoe dat kan en hij vertelde me dat het airco gebeuren bij elke beurt wordt gereinigd.

Op de vraag of ik het zelf ook kon doen (schoonmaken) kon hij geen antwoord geven en moest even doorlopen naar de "jongens in de werkplaats" maar deze waren zo druk bezig dat ik de vraag niet meer kon stellen en ik moest zelf ook weg , ik had geen tijd meer, werd opgeroepen....

Dus dan maar hier: kan je zelf de airco schoonmaken?
Ik heb al eens gekeken waar en hoe het zit maar kan eigenlijk niet direct vinden waar ik moet zijn. En het is toch niet dat ik het niet zou kunnen. Vroeger deed ik altijd zelf de reparaties en het onderhoud bij mijn auto's . De laatste reparatie die ik heb uitgevoerd is het repareren van een ford focus versnellings bak , vervangen van gebroken tandwielen, inclusief uit en inbouw...(om het niveau aan te geven) Maar deze auto heb ik nog nooit wat aan gedaan en is bovendien lekker volgebouwd. Trouwens ik heb er geen tijd voor ook en bovendien gaat er hopelijk niets stuk. Maar op een mooie zaterdagmiddag de airco weer eens schoonmaken zou ik wel fijn vinden.
Hoe kan je dat doen?

BVD
Drikus

Drikus 42

Geplaatst door Drikus 42 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Drikus 42 (0), 14 jaar geleden

Soooo @ J ... daar ben ik al heel blij mee. Erg mooie plaatjes !! Dat ga ik zeker eens goed bekijken !! Ik heb nooit eerder airco gehad en weet dus eigenlijk helemaal niet hoe het allemaal zit. Ik verwachtte eigenlijk een soort condens-opvangbakje ergens waar de stank vandaan kwam maar die kon ik ook al niet vinden... Een radiatortje ergens met een bak eromheen voor het condens...zoiets....

Erg bedankt !!

JdeP (5), 14 jaar geleden

Het condensatiewater van de verdamper wordt afgevoerd langs een slang naar buiten,dat kan je dan zien als een plasje water onder de auto.

Er bestaan reinigingsmiddelen voor de luchtkanalen.http://www.aircotechniek.nl/?action=prod...

Drikus 42 (0), 14 jaar geleden

Je bent echt geweldig ! Zo kan ik mijn kennis weer eens wat opvijzelen !
dat ga ik allemaal eens goed bestuderen.

maarueh je kan morgen uitslapen zeker?

erg bedankt !

JdeP (5), 14 jaar geleden

Was geen moeite hoor.

Nog veel gebibber toegewenst!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.