Mazda 6: Lekkage bij intercooler.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CITD

Hallo,

Ik heb bij toeval een lekkage ondekt bij mijn intercooler. Ben er achter gekomen dat het van de luchtleiding komt die naar de turbo gaat. Heb een klein scheurtje bij de aansluiting van de intercooler op de luchtleiding, dacht eerst dat het de ringetje of de pakking ertussen was maar het is de scheurtje. Daar hoort eigenlijk geen motorolie te zitten maar heb me laten vertellen dat door slijtage van de turbo toch wat olie in de luchtslang komt richting de intercooler. Mijn vraag is of dat erg is en of er überhaubt olie in de intercooler mag komen ? Zo ja, dan wil ik namelijk het haarscheurtje dichtmaken met koudmetaal en onderin de intercooler een gaatje boren en schroefdraad in tappen en met een boutje kunnen aftappen in de toekomst ? Alleen weet ik niet of dit op deze manier slim is en of ik misschien iets met de turbo moet gaan doen.

Graag u reactie,

uchie

uchie

Geplaatst door uchie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

SciroccoGT (0) PRO, 14 jaar geleden

Is een gemodificeerde luchtpijp verkrijgbaar

uchie (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik zal ernaar informeren.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Oppassen met olie in de intercooler..hier slaat de motor vroeg op laat op hol van..en met een beetje geluk draait je de hele motor de soep in..soms is uitzetten van de motor ook niet meer mogelijk omdat hij dan vrolijk verder loopt op zijn eigen olie..

Dit kan inderdaad van de turbo komen als de lagering wat veel speling vertoont.

Gr Stefan

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Valt mee stefan.... Zoek maar eens een diesel waar geen olie in de intercooler staat.

Gr. paul

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=paulkelder]Valt mee stefan.... Zoek maar eens een diesel waar geen olie in de intercooler staat.

Gr. paul[/quote]
Klopt als een bus Paul,maar je snapt wel wat ik ermee wou zeggen toch..

Fijn Weekend!

Gr Stefan

uchie (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie reactie. Eerste instantie schrok ik van het bericht "en met een beetje geluk draait je de hele motor de soep in". Maar ik bergrijp ook dat de meeste diesel's er wel olie in hebben zitten. Is het een idee om onderin de intercooler een klein aftap te maken en het elke maand af te tappen, of gelijk de turbo maar te reviseren. De olie komt via de turbo neem ik aan, daar ligt het probleem volgens mij. Ik zal eerst maar eens gaan kijken hoeveel olie er nu in de intercooler zit en dat er eerst uit gaan halen. Ik kan natuurlijk ook een gemodificeerde luchtpijp nemen wat er boven verteld werd dan lekt het niet meer. Maar dat neemt niet weg dat er nog wel gewoon olie richting de intercooler gaat "alleen dan zie ik het niet meer liggen op de oprit". Ik zou bijna zeggen nu zie ik het tenminste weglekken via het haarscheurtje dan komt het minder in de intercooler wat dan wel weer positief is. Hoef ik alleen de olie verbruik in de gaten te houden en natuurlijk mijn intercooler dat hij niet verzuipt in de olie.

Groetjes,

uchie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.