Mazda 626: Automaat schakelt te vroeg op

Bouwjaar: 1999

Mijn mazda 626 2.0 automaat uit 1999 schakelt normaal als hij koud is, maar na warmlopen (ca. 10 min. stadsverkeer) schakelt hij te snel (bij ca. 1500 toeren) in een hogere versnelling. Bij 45-50 km/u rijdt hij dan al in de 4de versnelling, en probeert de lock-up er ook op te gooien. De motor maakt dan nog maar 1200 toeren, dus dat klopt niet. Volgens de dealer zijn er geen foutcodes. Na afkoelen is het weer even goed. Als vlot optrek is het trouwens wel goed, evenals wanneer ik de bak in S (schakelt tussen 1 en 3) zet. Wat kan dit zijn?

Anne443

Geplaatst door Anne443 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

info.0117 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is op zich geen fout. Je kunt de bak met je gaspedaal bedienen zodat deze terug schakelt. Dus hoe sneller en hoe dieper
je het gaspedaal indrukt des te meer deze terug schakelt. (kick-down) Deze bak heeft dus een kick -down op het volledige bereik en niet alleen plank-gas. Bij Koude motor blijft het toerental hoger voor een snellere opwarm periode daarna schakelt de bak eerder op.Let ook op de Hold functie hiermee kan je een versnelling "vast" zetten.

Anne443 (0), 18 jaar geleden

Bovenstaande is zeker juist, maar het effekt bij mijn bak is toch veel te sterk. Ik ben er van overtuigd dat er wel degelijk iets mis is. Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat de lock-up pas boven de 70 km/u hoort te werken, en dat doet 'ie dus ook veel eerder. Zal proberen een en ander te meten, om te kijken of het probleem electronisch of hydraulisch is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.