Mazda CX-5: Buitenspiegels

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

Goedendag ik zoek een oplossing voor mijn auto.
Bij de proefrit drie weken geleden merkte wij op dat de rechterbuitenspiegel een raar geluid maakte en dat hij weigerde in te klappen via de schakelaar terwijl de lineer dat wel deed . Verder werkte beide spiegel perfect met alle instellingen.
Bij de aankoop hadden wij dit doorgegeven en ook dat wij als extra een trekhaak wilde hebben voor de caravan.
Bij de aflevering vertelde de verkoper dat een nieuwe spiegel was bestelde omdat er een tandwieltje was afgebroken.
Maar nu tijdens het afstellen merkte ik dat niets meer van beide spiegels werkte.
Er was een nieuwe schakelaar ook besteld maar na beide onderdelen geplaatst te hebben werkt er nog niets. Wel stonden nu beide spiegels in de vrijstaand dus na een tegemoetkomende vrachtwagen zorgde ervoor dat een spiegel naar binnen zwaaide. .
De mazda service garage is druk bezig naar het probleem te zoeken maar na 4 dagen nog geen oplossing. Zou het kunnen dat de bedrading van de trekhaak ermee te maken heeft. Deze is van het merk brink trekhaak en. Ik vraag u weet u een oplossing

Sharan1761

Geplaatst door Sharan1761 , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Klapten de spiegels altijd automatisch in als de auto op slot word gedaan ?

A.R. PRO, 10 maanden geleden

De linker en de rechter buitenspiegel van de CX5 daar heb ik ook problemen mee, en na een eigen onderzoek bleek dat de spiegel die ik mee nam nadat een nieuwe rechter spiegel werd geplaatst dat na demontage niets bijzonders werd aangetroffen, hij werkte gewoon! de spiegel werd echte niet onder garantie vervangen ( € 385) deze week kreeg de linker spiegel dezelfde kuren……….
Het "euvel" zit hem in het mechanisme dat bedoeld is voor handmatig in en uit klappen en stoten van buitenaf moet opvangen, een soort vrijloop dat niet naar behoren functioneert!

MazdaZombie, 7 maanden geleden

Zit er een originele mazda kabelboom onder? Kabelboom schijnt problemen te kunnen veroorzaken. Mijn garage adviseerde originele kabelboom te gebruiken bij een Brinks trekhaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.