Mazda 6: doordraaiende ventilator na uitzetten motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Sinds kort maakt onze auto "veel" lawaai na een aantal minuten. Het lawaai is naar mijn idee afkomstig van een ventilator. Als de motor wordt uitgeschakeld draait de ventilator gewoon door. Deze schakelt pas na een minuut of 5 uit. Het geluid komt van de passagierszijde nabij het schutbord. Weet iemand wat dit voor geluid is en of het ook kwaad kan.

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel7072 (0), 16 jaar geleden

als dit geluid van buiten komt is het misschien de standverwarming deze hoor ik bij mijn auto ook alleen deze draait geen 5 min door luister eens onder de motorkap de blokverwarmer zit rechts (passagierszijde) tegen schutbord en gaat bij starten van de motor aan afhankelijk van de temperatuur buiten als de motor warm is stop deze ermee dus bij warme motor zou je dit niet meer moeten horen

cavemania (0), 16 jaar geleden

[quote=marcel7072]als dit geluid van buiten komt is het misschien de standverwarming deze hoor ik bij mijn auto ook alleen deze draait geen 5 min door luister eens onder de motorkap de blokverwarmer zit rechts (passagierszijde) tegen schutbord en gaat bij starten van de motor aan afhankelijk van de temperatuur buiten als de motor warm is stop deze ermee dus bij warme motor zou je dit niet meer moeten horen[/quote]
Dit zou idd het probleem wel eens kunnen zijn. We hebben de auto sinds de zomer en hoorde het geluid sinds een week oid. Als de motor warm is heb ik idd het probleem niet meer. Ik had ook al zitten denken aan een standverwarming maar dacht niet dat deze op de auto zou zitten. Ik zal zeker even onder de motorkap gaan zoeken. Bedankt voor het bericht.

alexrabf (0), 16 jaar geleden

Het is de bijverwarming. Deze werkt op diesel en komt automatisch bij als het buiten koud en de motor nog niet op temperatuur is.
Je kunt hier een regelunit voor bij kopen (deze was ca 310,- ex inbouw.) zodat de kachel op een voor ingestelde tijd automatisch aangaat.
Je hoeft dan dus nooit meer ijs te krabbel.


mvg raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.