Mazda 2 2004: ECU en startblokkering

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een niet startende Mazda 2 voor een prikkie gekocht. Het lampje van de starblokkering blijft knipperen en heb geen Mazda dealer in de buurt om het opnieuw te programeren, ik woon nl in Paramaribo. Oorspronkelijke probleem was dat er geen vonk meer was op 2 cilinders.
De ECU was defect. Er is een nieuwe voor in de plaats gekomen. De auto is even gestart en daarna niet meer. Daarna heeft de vorige klant een set met sleutels, ECU, transponder ontvanger en afstandsbediening module gekocht. Start nog steeds niet. Weet iemand of bij dit type startblokkering (zelfde als Ford Fiesta) ook het tellerhuis overgezet moet worden? Ik kan of de ECU opnieuw laten programeren of van de sloop een set halen maar wil wel zeker weten als ik een set neem wat erbij moet zijn.

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

John Hommen (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij deze auto moet je ook tellerhuis overzetten. Maar als je zegt dat er op 2 cilinders maar een vonk was, zal de bobine waarschijnlijk defect zijn geweest.
Gaan veel stuk deze bobines

ptrustfull1 (50), 10 jaar geleden

Toen de auto op 2 cilinders liep is de bobine, kabels, bougies en timing vervangen. Ik heb de auto overgenomen en ben de 7de monteur die aan de auto werkt. Inmiddels heb ik 2 extra kabelbomen, 3setjes sloten, 3 ECU's etc. Ik heb nu een set besteld met dashboard, BCU (body control unit), ECU, slotenset met transceiver en keyless assembly. De BCU denk ik niet nodig te hebben. De ECU gaan ook vaak stuk op dit punt. Verwacht deze ergens deze week, wordt vervolgd

ptrustfull1 (50), 10 jaar geleden

ECU, BCU, Tellerhuis, transceiver met sleutel en remote keyless kastje vervangen. De auto starte direct. Ondanks de vervangen bougiekabels, bobine en timing liep de auto heel slecht. Bougies vervangen en het liep goed. Ik vermoed wel dat de katalysator is overleden dooe de slechte verbranding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.