Mazda 6: Eigen radio inbouwen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CITD 88kw

We hebben sinds kort een Mazda 6. Ik vind echter de kwaliteit van de standaard radio niet goed genoeg. Ik wil nu eigenlijk een standaard radio in gaan bouwen. Is er iemand die mij kan vertellen of dit mogelijk is.

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Tuurlijk is dit mogelijk!!! maar niet op de plaats waar de standaard radio zit...........)

Als je geen navi hebt, kun je hem misschien boven het dashboardkasje hangen, uiteraard met wat improvisatie!

Gr. Jack

cavemania (0), 16 jaar geleden

[quote=Jack T]Tuurlijk is dit mogelijk!!! maar niet op de plaats waar de standaard radio zit...........)

Als je geen navi hebt, kun je hem misschien boven het dashboardkasje hangen, uiteraard met wat improvisatie!

Gr. Jack[/quote]
Oke, nou dan weet ik genoeg, ik ga dus lekker verder met de radio die er in zit

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat mankeert er aan de standaard radio ? Als je vindt dat er slecht geluid in zit, zou ik eerst maar eens kijken naar de speakers, die bepalen voor een groot gedeelte de geluidskwaliteit. Heb je 2 of 4 speakers in de auto en doen ze het allemaal en kun je ze ook elk apart aanzetten via de knoppen op de radio ?
Sjaak

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Er zit ook nogal veel verschil in de gevoeligheid van de radio's van verschillende merken. Rij eens met een Pioneer en een Philips langs een zendmast. De Pioneer speelt door terwijl je de Philips uit moet zetten vanwege de herrie die uit de speakers komt.

cavemania (0), 16 jaar geleden

Het gaat mij niet zozeer om de kwaliteit maar de mogelijkheden van de radio. We hadden in onze vorige auto een pioneer radio met bleutooth carkit. Lekker makkelijk carkit met geluid via de speakers. Geen gedonder meer met houders etc. het werkt allemaal gewoon goed. Tevens kon deze radio mp3 cd's afspelen wat de standaard mazda radio niet kan. (hij is van juni 2003). Dus al met al zou ik het wel erg lekker vinden om de radio om te kunnen wisselen.

cartester (0), 16 jaar geleden

Mazda 6 radio geen MP3's afspelen? Ik heb toch mijn 6GB Ipod spelertje via de radio aangeslotenen kan hem dmv de stuur bediening en de radio bedienen.

Kijk maar eens op Ebay.

cavemania (0), 16 jaar geleden

[quote=cartester]Mazda 6 radio geen MP3's afspelen? Ik heb toch mijn 6GB Ipod spelertje via de radio aangeslotenen kan hem dmv de stuur bediening en de radio bedienen.

Kijk maar eens op Ebay.[/quote]
werkt dit ook in combinatie met een cd wisselaar?

Ik bedoelde eigenlijk ook dat ik geen mp3 cd's kan afspelen.

cartester (0), 16 jaar geleden

Waarom zou je moelijk doen met cd's die kunnen beschadigen, max 650 MB enz. enz. als je gewoon je mp3 spelertje (ongeacht welk type) in kunt pluggen?
Voor de nieuwe types 6 is wel een CD wisselaar met MP3 ondersteuning beschikbaar echter kosten : 440 eurotjes miscchien dat deze ook in de oude type past.
maar ja 440 euri voor dat geld heb je ook een mooie MP3/ 4 speler die je ook buiten de auto kunt gebruiken.

cavemania (0), 16 jaar geleden

Wat ik dus heb gezien over de ipod adapter is dat ie niet werkt in combinatie met een cd wisselaar. Klopt dit?

Het gaat mij er ook niet persee om dat ik via de cd mp3 's af wil spelen. Maar het zou gewoon mooi zijn als het kon.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sjaak10918]Wat mankeert er aan de standaard radio ? Als je vindt dat er slecht geluid in zit, zou ik eerst maar eens kijken naar de speakers, die bepalen voor een groot gedeelte de geluidskwaliteit. Heb je 2 of 4 speakers in de auto en doen ze het allemaal en kun je ze ook elk apart aanzetten via de knoppen op de radio ?
Sjaak[/quote]
Mazda 6 radio's is troep, geluid is inderdaad bagger. Met uitzondering van de Bose-installatie in de Active-uitvoering klinkt het allemaal erg slecht. Een Mazda 6 zonder Bose-installatie heeft altijd 4 speakers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.