Mazda 6: Electrisch raam sluit niet goed

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: CITd

Heb probleem met het sluiten van de ruit in mijn linker voorportier. Electrisch openen gaat zonder problemen echter het sluiten is moeilijk: bij het omhoog houden van de schakelaar gaat de ruit een stuk omhoog en dan weer vanzelf terug naar soms de laagste stand en soms naar een iets minder lage stand maar nooit in een stuk helemaal naar boven. Met hele korte tikjes tegen de schakelaar lukt het me dan uiteindelijk vaak om het glas helemaal tot bovenin te krijgen. Wie weet hiervoor de oplossing? In het instructieboekje staat dat ruitbeweging te programmeren is mbv de schakelaar en het contactslot maar deze procedure werkt niet. Kan ik de accuklem even losmaken om zo mogelijk de zaak te resetten of geeft dat weer andere problemen??

piet174

Geplaatst door piet174 (55) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Piet,

De accuklem even losmaken en weer vast zetten (met de contactsleutel in je broekzak ivm sluiten portieren), dan de ruit geheel naar onder laten gaan en de schakelaar een paar tellen vast blijven houden, dan de ruit omhoog laten gaan en ook hier de schakelaar een paar tellen vast blijven houden......."en klaar is Piet"

suc6
Gr. Jack

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ramen opnieuw inleren niet werkt is jouw raammotor defect, door de inwendige weerstand van de motor treedt de inklembeveiliging in werking en wordt de ruit naar beneden gestuurd.(komt bijna bij iedere mazda 6 van dit bouwjaar voor)

piet174 (55), 17 jaar geleden

Ik gan nu een nieuwe raammotor kopen omdat het ramen inleren niet gewerkt heeft. Hardstikke bedankt Robert voor jouw tip, dit soort rare dingen kun je natuurlijk nooit beredeneren. Het past in beeld dat dezelfde motor al een keer helemaal dienst weigerde. Na demontage en 12 volt erop deed ie het weer en vervolgens vertoonde hij na inbouwen dit rare effect.

piet174 (55), 17 jaar geleden

Hoi Jack en Robert,

Hardstikke bedankt voor de tips. Met een nieuwe raammotor (kost voor Mazda begrippen niet veel namelijk ongeveer 50 Euro) erin werkt alles weer zoals het hoort!

Groet, Piet

Bertvb (0), 17 jaar geleden

Hi Piet,

belachelijk dat zo'n raammotor al na 4 jr kapot is. Moet toch zeker 10 jr. meegaan? We praten toch niet over een Fiat, Daewoo of Lancia?
En dan geen coulance van Mazda?

gr. Bert

piet174 (55), 17 jaar geleden

Hoi Bert,

Helemaal mee eens, dit is niet de normale Mazda kwaliteit. Feit is dat mijn Mazda 6 de eerste versie is en je hoort het wel vaker dat er met een eerste serie problemen op kunnen treden. Ik ben blij dat dit een klein probleem was en vooral blij met de professionele adviezen van Robert en Jack!

Groet, Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.