Mazda 6: Water onder vloermat rechtsvoor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: CITd 2.0

Tijdens de afgelopen zomer met de airco aan heb ik regelmatig water onder de vloermat rechtsvoor gehad. Kan het zijn dat de condenswater afvoer van de airco verstopt zit? Als dat zo is kan iemand mij vertellen hoe kan ik dat kan verhelpen?

piet174

Geplaatst door piet174 (55) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Check (0), 17 jaar geleden

ben geen airco expert maar ik dacht het het water zicht vormt door de temp. verschillen tussen buitenlucht en de condensor welke tegen de radidateurzit. Vocht zou volgens mij dus niet in de auto kunnen komen. Weet je zeker dat het door de airco komt? Zo ja, hoe weet je dat dan? Kan het geen regenwater zijn doordat de afvoer van bijv die bak onder de ruitenwisser zit? Misschien is deze verstopt door blaadjes enzo? (geen NS grapje). Pollenfilter misschien eens vervangen?

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Piet,

Als het condenswater van de airco is en afvoer is niet verstopt, dan staat jou nog een flinke reparatie te wachten!!! (niet bang worden).

Het probleem is namelijk; dat de condenslekbak onder de verdamper slecht afgekit is, waardoor het condenswater door de naden in het interieur komt.

De oplossing; dashboard eruit, airco leeghalen, koelvloeistof aftappen, complete verwarmingsunit verwijderen en dan het lekbakje afkitten want zonder demontage van bovengenoemde delen blijft het prutswerk. +/- 4 uur werk

suc6

Gr. Jack

piet174 (55), 17 jaar geleden

Jack, ontzettend bedankt voor je antwoord; ook op mijn andere vraag.

Ik denk, totdat het tegendeel bewezen is, dat het alleen de afvoer is die verstopt is omdat ik in de zomer tijdens de warme dagen geen condenswater meer onder mijn auto zag verschijnen terwijl dit eerder wel gebeurde. Ik heb al met een ijzerdraadje in deze afvoeropening (zwart plastic pijpje aan linksonder in motorruimte??) zitten peuteren maar daar zit blijkbaar kort na de opening ergens een haakse bocht waar ik niet voorbij kom. Heb jij een suggestie hoe dit aan te pakken, dashboard verwijderen kan altijd nog maar heeft niet mijn voorkeur zoals je zult begrijpen.

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

gegarandeerd dat je aircobak lekt en de reparatie die jack omschrijft moet uitvoeren. Het werk lijkt groter dan je denkt het valt best wel mee en is nog leuk om te doen ook.

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan wel zijn dat de afvoer verstopt zit. Ik heb dit al meerdere malen meegemaakt bij auto's die in de polder reiden. Voorzichtig even met een blaaspistool erin blazen. Lekt hij dan nog dan is je airco bak lek. En moet ook toe geven dat het wel leuk is om te doen. ( hou je tenminste schone handen)

piet174 (55), 17 jaar geleden

Dank Jan-Marcus voor je tip. Heb inmiddels het zwarte plastic pijpje doorgeblazen met perslucht. Het leek er op dat er eerst iets in de weg zat. Hoop dat het nu over is. Kan het pas weer zien als het warmer wordt en er water kan condenseren op de interne verdamper, toch?. Of ken jij een andere manier om te zien of de afvoer nu (met dit niet erg warme weer) open is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.