Mazda 323: Geen vonk

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

Hallo.

Ik heb de volgende storing: mijn auto wil niet vonken. Heb het nodige gecontroleerd (bougie's, kabels enz.), maar als je de bobinekabel loshaalt van de verdelerkap en tegen massa aanlegt komt er geen vonk (kabel is wel ok).

Nu heb ik op deze site gezocht, en kom ik 'n paar keer op de ontstekingsmodule. Zit deze onder de bobine? (de afbeeldingen bij de bekende grossiers lijken er nl. niet op). En kan iemand mij vertellen of deze door te meten is en zo ja: welke weerstandwaarde's of spanningen?

Alvast bedankt!

CharlyG

Geplaatst door CharlyG (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

De ontstekingsmodule zit onder de verdelerkap, verdelerkap verwijderen, rotor verwijderen, plastic kapje wegnemen en dan zit deze eronder geschroefd. Kijk eerst even voor je een nieuwe haalt er zijn nl, twee verschillende types, eentje met schuifstekker en eentje met schroefaansluitingen. Deze staan wel eens verkeerd aangegeven in het systeem van de onderdelenzaken.
Advies om gelijk de rotor en verdelerkap mee te vervangen indien dit al oudere onderdelen zijn.
Bij deze types is het ook mogelijk dat de bobine defect is, komt ook regelmatig voor, deze zit links (bestuurderskant) op het binnenscherm voor de veerpoot gemonteerd.
Google even op 9.6133 en zoek de afbeelding, staan eenvoudige doormeetwaarden al geeft dit geen 100% zekerheid.

Succes

CharlyG (0), 12 jaar geleden

Hé Jeroen, bedankt voor je reactie.

Ik had het (facet)-nummer voor de bobine al gevonden. Had de ontsteking ook al los gehaald, maar kon niks ontdekken. Tevens heb ik een Haynes boek over de 323: daar staat dus wel de verdeler in met de 2 bevestigingsboutjes aan de stekker kant van de ontstekingsmodule, maar niet degene die ik heb.... Ook staan daar de weerstandwaarde's voor de secundaire spoel in: deze waren goed.

Maar heb het inmiddels gevonden! Het was inderdaad de ontstekingsmodule... ;-) Dus Mazda-tje loopt weer geweldig, en ik weer blij!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.