Mazda 626: Handrem doet het niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Hallo wie o wie kan mijn helpen met mijn mazda 626.
Ik heb 4 nieuwe remblokken voor en achter vervangen,alles werk naar wens,alleen mijn handrem doet het niet heb alles aan gedaan,ik heb ook van binnen afgesteld tot ik niet meer kan draaien maar helpt niet is hellemaal uitgesteld weet niet meer wat ik moet doen,mijn vraag is,wat moet ik nog vervangen om voor elkaar te krijgen.
Als jullie mijn kan helpen heel graag.
Mvrg.Rob.

Robkarso

Geplaatst door Robkarso (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kasperht (0), 17 jaar geleden

Stomme vraag misschien, maar heb je na het terugplaatsen van de remklauw over de remblokken de handremkabel wel weer vastgemaakt?

En als je met de hand de handremkabel-bevestiging op de remklauw probeert te bewegen, kan je dit dan bewegen, en komt de zuiger naar buiten?

Robkarso (0), 17 jaar geleden

Hallo kasperht,bedank vor je mailtjeover de handremkabel heb ik weer vast gemaakt.als ik die handremkabel heen en weer beweegt zit er geen beweging in,zuiger komt ook niet naar buiten,maar die gewone rem doet het wel.Wat zou dat eigenlijk zijn,kan het dat die zilinder stuk is of wat anders.Graag u reactie.

Mvrg.Rob.

kasperht (0), 17 jaar geleden

Heb je een GE of GF model?

Het handremmechanisme kan niet gangbaar zijn als het weinig gebruikt is. Dit is sowieso wel een 626 kwaaltje. Als je goedkoop nieuwe remklauwen kan krijgen zou dat het makkelijkst zijn. Voor de GE weet ik dat er een revisie-setje bestaat om dit probleem op te lossen...

joosy1000 (0), 17 jaar geleden

nieuwe remklauw monteeren!! eventueel ook revisie zetje .. weet niet hoe handig je bent die remklauwen kosten 120 euro de stuk gereviseerd!! bij dutch spare parts vriendelijk groiet
[quote=Robkarso]Hallo kasperht,bedank vor je mailtjeover de handremkabel heb ik weer vast gemaakt.als ik die handremkabel heen en weer beweegt zit er geen beweging in,zuiger komt ook niet naar buiten,maar die gewone rem doet het wel.Wat zou dat eigenlijk zijn,kan het dat die zilinder stuk is of wat anders.Graag u reactie.

Mvrg.Rob.[/quote]

J-W vd H (0), 17 jaar geleden

Handrem is een probleem bij mazda, aan bijrijderszijde, mechanisme handrem slijt in en blijft hangen, ook remmen kunnen aan gaan lopen, mijn tip vervang de remklauw compleet, of laat hem reviseren,
als je remblokken en evt, remschijf eraan gaan ben je verder van huis.

Tip klauw van model na facelift past ook.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.