Mazda 323: Inhouden, stotteren,slecht lopen.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 i

Ik heb een probleem met mijn Mazda 323 f van 1997 koud en warm loopt hij zowel op benzine en op lpg heel slecht.Niet altijd soms onder het rijden valt hij uit of begint te stotteren trap je het gaspedaal in dan duurt het even voor hij hem op pakt en dan schiet hij voor uit.Bougies heb ik op 0,8 gezeten heeft een grote beurt gehad.Bij de garage laten uitlezen maar er is geen probleem.Nu heb ik vanavond de stekker van de luchtmassameter er af getrokken en dan loopt hij veel beter maar werkt deze ook als hij op lpg loopt.Het afregelen van het toerental reageert hij ook niet op en het toerental is onregelmatig.Wie heeft dit probleem ook al eens bij de hand gehad......
Wie kan mij de oplossing geven.

benny221

Geplaatst door benny221 (50) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

LPG G3 is een volg-systeem. Dat betekent dat het de inspuittijd van de benzine computer volgt.
Alles van de benzine computer werkt dus en wordt gebruikt - er wordt tijdens LPG bedrijf alleen geen benzine ingespoten.
Dus ja, de luchtmassa meter wordt gebruikt. En ja, als die te weinig aan geeft gaat de motor hikken/horten en jagen bij stationair.

Is te controleren met uitlezen door de fuel trim te controleren - dat is een zelf lerende waarde die normaal rond de 0% moet zitten.
Pas op, verschil met valse lucht (lekke, poreuze, losse slang) is daar niet op te zien. Evenmin als met de test luchtmassa meter los halen.
Dus alle vacuüm slangen en slangetjes moeten goed gecontroleerd worden.

benny221 (50), 12 jaar geleden

kan dus de massameter kapot zijn..................

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

of de bougiekabels...

benny221 (50), 12 jaar geleden

Hoi Hans deze zijn nieuw ........Maar als ik de stekker van de lmm eraf haal loopt de motor goed.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Oke, dan sluiten we de bougiekabels uit.
Volg de raad van oldford.

mvg,
Hans

benny221 (50), 12 jaar geleden

oke je hoort nog van me hans ik ga morgen eerst de raad van oldford opvolgen.Alvast bedankt.

benny221 (50), 12 jaar geleden

hans de auto loopt op benzine en op lpg nog niet goed houd in bij overschakelen van de versnelling.Wat mij wel op viel is de gas verdeler een hard piepend geluid geeft bij het gas geven hoort dit zo of niet. Veder heb ik de raad van oldford op gevolg maar het probleem is er nog.Ik heb de luchtmassameter schoon gemaakt en het gasklephuis maar hij heeft nog dezelfde kwaal.Maar als ik de stekker van de luchtmassameter los haal loopt hij op benzine goed.

benny221 (50), 11 jaar geleden

is niet op gelost auto verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.