Mazda 323F: Koelvin links slaat niet aan als je voor de auto staat

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZL, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 65

Beste lezer,
Wie weet het euvel?
Mijn mazda 323 fastbreak heeft een probleem de koelvin links slaat niet aan als de motor warm wordt. De rechter doet het wel. (Als je voor de auto staat links.).

Thermostaat heb ik reeds vervangen de koelslang zoog zich vacuüm en dat is opgelost. Motor temperatuur blijft nu wel oké ook als de auto lang stil staat met draaiende motor.

Bart 1

Geplaatst door Bart 1 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

De koelventilatoren hebben verschillende inschakeltemperaturen , de ene bij +/- 98 graden en de andere bij +/- 102 graden als de 2e temperatuur niet gehaald wordt zal deze ook niet in schakelen.

Bart 1 (0), 5 jaar geleden

Dank voor de reactie echter omdat de rechter wel inschakeld . Vraag ik mij af of het klopt dat de linker niet aanslaat, ook niet met klep dicht en als ik de warme auto een aantal minuten (5) op 2500 rpm houdt.

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Komt je temperatuurmeter dan zoveel hoger ik denk het niet .
Je kunt kijken wat er gebeurt als je diegene die wel draaid uitschakeld of de andere dan wel begint te draaien , maar kijk uit als de fan defect is gaat de motor aan de kook .
Als er geen problemen zijn moet je ze ook niet maken /opzoeken.

Bart 1 (0), 5 jaar geleden

Tempratuur blijft okê. Maar heb de thermostaat vervangen omdat het systeem aan de kook ging. De linkerfan draait wel als ik hem direct aansluit op de accu. Bij controle bij zeer warme motor zou deze ook aan moeten slaan.

pasenlin (0) PRO, 5 jaar geleden

Volgens mij is dat de ven voor de airco

Bart 1 (0), 5 jaar geleden

Dank voor je reactie. Degene die het niet doet is degene als je voor de auto staat links.

pasenlin (0) PRO, 5 jaar geleden

Dat moet de gene zijn van de airco zijn 2 aparte vennen 1 voor motorkoeling ander voor airco.
En zoals je zegt werkt de gene van de motorkoeling wel .

pasenlin (0) PRO, 5 jaar geleden

Als je de airco aan zet moet de linkse ven van voor de auto gezien bijna meteen gaan draaien .
Behalve als de airco niet werkt.

Bart 1 (0), 5 jaar geleden

Heb het even nagekeken in mijn mazda 323 vraagbaak Lag op mijn werk). En inderdaad jullie hebben gelijk de linker is de condensator ventilateur en de rechter de koelventilator. Auto doet het tot nu toe prima maar nog geen file uitgeprobeerd. Bovenal wil ik jullie wederom bedanken voor het delen van jullie kennis!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.