Mazda 626: lekkende waterpomp

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8-16v

naar alle waarschijnlijkheid lekt mijn waterpomp moet de distributieriem/spanrollen vervangen worden als ik hem vervang of kun je deze gewoon terugzetten,men zegt dat dit niet goed is.hij ligt er nog niet zo lang op.

alph

Geplaatst door alph (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

effe denken ,een mazda 626 loopt de waterpomp toch niet over de distributie,een distributieriem kun je wel terugzetten zolang hij niet te veel gedraaid heeft,zit je zoiets op 20.000 km zet ik hem gerust terug,en loop en spanrol kun je ook gerust terugzetten, maar alleen een distributieriem kost toch weinig.ongeveer 35 euro,en je hebt geluk bij deze auto heb je geen motorschade als je distributie kapot loopt,maar nogmaals je waterpomp loopt toch niet over de distributie,het kan wel zijn dat er de distributie eraf moet om de waterpomp te kunnen vernieuwen(twijfel)

pasenlin (0) PRO, 12 jaar geleden

De waterpomp zit achter de distributieriem dus riem moet gedemonteerd worden de dbriem kun je gewoon terug zetten geleiderol en spanrol ook let alleen op het spanrol veertje als je weet hoe het werkt kan je die oude terug zetten weet je het niet kun je beter alvast een nieuwe halen meestal rek je hem uit.

Gr. Pasenlin

aden (0), 12 jaar geleden

hey,

voor het veertje kan je gewoon het boutje los draaien... monteren is wel iets moeilijker, ik heb een vraagbaak voor mijn 626 en deze zegt, zelfs alternator er uit om aan de waterpomp te kunnen.

heb momenteel een lekkende 626 staan, vraag mij nu wel af of de pomp stuk is of enkel dichtingen, is een van de weinige dingen die ik nog niet gedaan heb...

advies is altijd welkom, ook in verband met airco (reiniging? )

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.