Mazda MX-5 1990: Lichtklapjes

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

MIATA 1990,; na 20 jaar keuren ze de lichtklapjes af die omhoog klikken als je de koplampen aanzet, anders gezegd. volgens de keurings inspecteur moeten deze ook opklappen als je overdag even wil flaschen met je dimlichten, deze hebben dat nog nooit gedaan en mijn vraag is aan jullie of dat bij andere wel zo is, zoja, hoe los ik dit op,? met vriendelijke groeten Guy

guyleroi

Geplaatst door guyleroi , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Eigen bedachte regel , waar baseert hij het op , auto heeft een type goedkeuring , als dit zou moeten was dit vanaf datum toelating al wel aan de orde. Vraag waar het staat in de regelgeving .

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Je bedoeld flashen met je grootlicht, want met dimlicht kan niet.
Keurmeester is abuis, om het maar voorzichtig uit te drukken.
Kunnen flashen (lichtsignaal geven) is niet verplicht...wel dient grootlicht aanwezig te zijn en te werken, maar dat doet het wel als je licht aanstaat en de klepjes opgeklapt zijn.
Een blauw grootlicht controlelempje is zelfs voor jou bouwjaar niet verplicht.
Als de auto hierop afgekeurd wordt vraag je ter plaatse een herkeuring aan bij de RDW en dat moet de keurmeester regelen.
Resume: stadslicht werkt, dimlicht werkt, grootlicht werkt, niks aan de hand.
Succes.

guyleroi, 4 maanden geleden

het probleem is opgelost door een belgische mazdaclub die het probleem al meer hebben gezien, ik ben dus eerst nog in discussie gegaan met de verantwoordelijke van het keurings station maar geen succes, dan heb ik verder gezocht naar hulp, de garage gingen eerst de bekabeling aanpassen met de nodige hoge kosten, dus was er een tip van iemand en die me alles uitlegde, de kosten zijn 0.21€CENT zonder btw als je het zelf doet !!!
nmlk...... een diode BY 127 of BY133 plaatsen tussen twee draden in de stekker van de cockpitbedrading en klaar... ongelooflijk gevonden, was op 10 min gefixt. en een goede keuringskaart achteraf. zie volgende site...http://mazda-miata.nl/index.php/nl/techn...

. .

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Ik blijf er bij dat die keurmeester abuis is, maar als jij dit een mooie oplossing vind, prima.
Ik vond nog wel dit artikel:

Lichtsignalen geven op niet toegestane wijze: € 90 boete
Seinen om je medeweggebruikers te attenderen op het onterecht voeren van groot licht of een nabije snelheidscontrole is weliswaar attent, maar de politie deelt er onverbiddelijk een bekeuring voor uit. De boete bedraagt € 90.
Bron: ANWB

peerbmw PRO, 4 maanden geleden

Ik ken deze APK eis ook niet...nooit ergens gezien ook. Maar toegestaan is het wel om een lichtsignaal te geven bij dreigend gevaar. (Herinner me de spookrijder berichten op de radio "probeer de bestuurder met lichtsignalen te waarschuwen")

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.