Mazda 121: Mazda 121 (96) loopt slecht stationair

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25 GLX automaat

Hoi,

we hebben een mazda 121 (fiesta) gekocht en ik heb er al van alles aan vervangen (onderhoud) maar blijf een probleem hebben...

De auto start koud en warm perfect, maar als ie koud is slaat ie soms na een paar seconden lopen ineens af. de toerental is eerst hoger wat volgens mij normaal is voor een koude start, maar zakt dan zover in dat ie afslaat. op het 2e poging direct erna gebeurt bijna hetzelfde, maar hij blijft lopen waarbij de toerental erg laag is en af en toe klimt en weer zakt. zou je gas geven om iets meer toeren te draaien en de gaspedaal reageert erg traag, een volle seconde voor de toerental echt klimt. als je nu gaat rijden is het ook zo dat het lijkt of de auto vanzelf gas geeft, je kunt 35-40 km/h gaan rijden zonder gas te geven.
Bij warme start is het zo dat de auto goed start en klein beetje onregelmatig stationair loopt. Ga je rijden en je rijdt 50 en laat je gas los duurt het zeer lang voor ie echt op de motor gaat afremmen. op de snelweg merk je dat de auto wel inhoud maar pas na paar seconden na het loslaten gaspedaal.

ik heb de sensor (drie contacten) die op het gasklephuis zit al vervangen en hij loopt al een heel stuk beter stationair, de stationair gesklep heb ik eraf gehaald en schoongemaakt, maar dit maakte niks uit en de stationair gasklep beweegt nu net zoveel als voorheen (2-3 mm) (moet dit niet meer zijn?)
dingen als bougies, kabels, luchtfilter hebben ook niks geholpen. denk zelf aan een andere sensor, maar wie weet...

Jundie

Geplaatst door Jundie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Trage reageren op gas los kan ook valse lucht zijn.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Hoe oud is het brandstoffilter?
Onlangs een keer de benzinetank volledig leeg gereden?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

bedoel je met de stationaire gasklep de stationaire stelmotor? zou goed kunnen dat deze niet goed regelt. de regelstift zou inderdaad meer moeten bewegen dan 3 mm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.