Mazda 323: mazda 323f

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste mensen,

Mijn vriendin rijdt in een Mazda 323f uit 1998 waarvan sinds vorig weekend de koelvloeistof ergens weglekt.
Toen we naar Zeeland reden vanuit Groningen en ik voor de terug weg de ruitenvloeistof verving zag ik toevallig dat er bijna geen koelvloeistof meer in het reservoir zat.
Waarschijnlijk is er dus een lek in de slangen of buisjes waardoor de koelvloeistof loopt (deze zijn roestig) of in de radiator???

Iemand enig idee hoe ik de slangen ,buisjes en radiator kan testen op lekkage ? en kan ik dit makkelijk zelf vervangen???

Ik hoor graag van jullie en als er foto's of websites beschikbaar zijn houd ik me warm aanbevolen,ik ben aardig handig :-)

groet
martijn

NB ik heb tijdens het bijvullen van de koelvloeistof het max streepje iets overschreden is dit heel erg?

martijnvandenbrakel

Geplaatst door martijnvandenbrakel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (485), 12 jaar geleden

leg na een rit een stuk karton of zo onder je auto , als er na een aantal uurtjes of na een nacht stilstand een plasje koelvloeistof op het karton ligt ,
kun je op zoek gaan naar een uitwendig lek , ligt er geen koelvloeistof onder de auto dan kun je het systeem af laten persen (onder druk zetten) bij een garage.

controleer ook ff of je interieur kachel niet lekt door te kijken / voelen onder je matten bij de voeten ruimte .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.