Mazda Premacy: Mazda geeft zelf gas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 HP

Goedemiddag beste forumleden.

Ik zit met het volgende probleem:

Mijn Mazda Premacy Touring 1.8 HP(handgeschakeld) heeft de afgelopen week een drietal keer zelf vol gas(jakkerende motor) gegeven waarvan 2x waarbij deze in zijn vrij stond(ik schakelde van 1 naar 2) en 1 keer volgas terwijl ik al geschakeld zat in de tweede versnelling, auto in de berm geparkeerd, alarmlichten aan en sleutel eruit waarna ik deze weer kon starten en weer op weg kon zonder verdere problemen.

In eerste instantie dacht ik aan de cruisecontrol doch stond deze de laatste keer niet aan en heb ik het idee dat het door een sensor kan komen(nokkenassensor?) bovendien verdween mijn gaspedaal de laatste keer dat het mij gebeurde gewoon in het tapijt......

Mijn vaste monteur kon niets vinden maar wil dit wel hebben opgelost daar ik niet zit te wachten op een auto die zelfstandig als zijnde de knight rider ervandoor gaat.

Alvast bedankt voor jullie advies inzake bovenstaande!

Remco

Remco-MZD

Geplaatst door Remco-MZD (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Als je gaspedaal in het tapijt verdwijnt, dan wordt 'ie door de cruisecontrol naar beneden getrokken. Je cruise-control is dus stuk!
Dat de cruise-control in de uit stand staat zorgt er niet voor dat de cruise-control helemaal zonder spanning komt. Er kunnen dus nog steeds gekke dingen gebeuren.

Remco-MZD (0), 12 jaar geleden

Okay, eindelijk na lang testen, zoeken en wachten hebben ze het gevonden. Inderdaad een defecte cruisecontrol. Bovendien zit er een storing in het electrische systeem. Volgende week wordt alles opgelost en kan ik eindelijk weer met mn karretje rustig rijden.

Thnx Nico voor het beantwoorden, mag een slotje op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.