Mazda Premacy: Vervangen van Distributie set

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18.00

Hallo,

De distributieset moet worden vervangen (270 dzt km), nu is de vraag moet ook de waterpomp worden vervangen. En zit deze in de aandrijving van de distiebutieriem. Dit is bij veel auto's het geval en kan door een andere stand later gaan lekken. Bij al mijn Mazda (626) allemaal tot 350 dzt km gereden. Is er nooit een waterpomp vervangen. Wat kan je me aanraden? En in de distributieset van in de 200 euro kost alleen de spanrol al 140 euro, moet deze worden vervangen? ik hoor het graag.

Peter8888

Geplaatst door Peter8888 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Droopy (0), 12 jaar geleden

Bij een distriwissel altijd de spanroller vervangen en de waterpomp. Je moet maar zo denken het is al los/open dus waarom niet en het risico lopen dat je later weer de hele bende los moet halen omdat je waterpomp stuk is gelopen. Spanroller altijd omdat de nieuwe distririem een andere spanning heeft wat ook weer problemen kan geven.

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Altijd een spanrol en geleiderol vervangen en bij deze motor ook het spanveertje van de spanrol (is misschien nog belangrijker dus NIET gokken)Let op het veertje niet te veel uit te rekken..De waterpomp vervangen hoeft niet omdat deze niet door de distributiesnaar wordt aangedreven en niet de naam heeft om kapot te gaan.

patrickkia (0), 12 jaar geleden

Inderdaad zoals de vorige al zei; spanrol en geleiderol mee vervangen. Op de spanrol is er destijds een modificatie geweest omdat het veertje invreette op de spanrol waardoor het uiteindelijk stukliep. De waterpomp wordt ook inderdaad niet door de distributieriem aangedreven dus hoeft niet noodzakelijk mee vervangen te worden. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.