Mazda Premacy: mistachterlicht Mazda Premacy

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 liter

Ha mensen,

Ik heb pas een Mazda Premacy (uitvoering 2002) ingevoerd uit Duitsland en nu blijkt dat het mistachterlicht het niet doet. Het lampje zelf is echter OK en ook de zekering is goed. Alle andere verlichting (ook voormistlampen) doen het wel.

De schakelaar voor het mistachterlicht is geen echte 'aan/uit-schakelaar', maar slechts een impuls-gever. Bij één keer drukken gaat er op het dashboard een lampje branden dat de mistachterlichten 'aan' zouden moeten zijn, en bij nog een keer drukken zijn ze weer 'uit'. Bij het drukken hoor je een duidelijke relais-klik uit het dashboard komen, uit de buurt van de radio. Volgens het instructie-boekje moeten de voormistlampen aan zijn om de achtermistlampen aan te kunnen schakelen en die heb ik dan ook aan.

Iemand enig idee? Normaal is een mistlampje niet zo belangrijk, maar ik krijg het ding hier (in Spanje) zonder mistlampje niet door de invoerkeuring en dus geen kenteken :(

Hans.

hansilein

Geplaatst door hansilein (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hansilein (0), 14 jaar geleden

Na een beetje extra zoekwerk in forums, heb ik de verdenking dat het iets met de trekhaakstekker heeft te maken, want er is pas een nieuwe trekhaak onder gemonteerd. Ik blijf zoeken...

SciroccoGT (0) PRO, 14 jaar geleden

relais wel goed van mist achterlichtje?? en anders denk ik ok wel richting trekhaak... zit er een schakelaartje in de aansluiting verwerkt van de stekker?

hansilein (0), 14 jaar geleden

Gevonden! Toch de trekhaakstekker. Omdat die er van buiten goed uit zag en er verder ook geen 'aanhanger-detectie-schakelaar' was te zien, eerst maar eens geprobeerd het relais te controleren. Die is echter vrijwel onbereikbaar (dwz je kunt hem net met 2 vingers aanraken als je eerst de asbak verwijdert). Na een hoop gepruts toch maar eens de trekhaakstekker uit elkaar gedraaid, en die was vanbinnen compleet verroest/verrot (zat er kennelijk toch al langer op). De stekker had inderdaad een detectie-schakelaar, maar die maakte door alle smeer en roest al lang geen contact meer.
Nog even een nieuwe stekker monteren en klaar is kees!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.