Mazda Mx5: Motormanagement lampje brandt

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 1.6

Hallo, ik heb een mazda mx5 en sinds begin januari is het motormanagement lampje gaan branden. Ik heb het vermoeden dat iemand vuurwerk op of onder de auto heeft afgestoken aangezien het op 1 januari is gaan branden. Hiermee ben ik naar de Mazda dealer in Rotterdam geweest maar die kon hem niet uitlezen. Wel heeft hij de auto gereset waarna het lampje uit bleef. Hierna heb ik er een half uur mee gereden en het lampje bleef uit. Echter toen ik later die middag weer ging rijden ging het lampje al na een paar meter weer aan.

Daarna heeft een vriend van me de auto ook nog eens gereset door de accu los te koppelen. Ook nu bleef het lampje weer uit maar toen ik de auto later die dag nodig had ging het lampje weer na een paar meter weer aan.

Ik weet niet zo goed wat ik hier nu mee moet omdat de dealer aangaf de auto niet te kunnen uitlezen. Herkent iemand misschien het symptoom en weet een oplossing? Of misschien een plek waar ik de auto wel kan laten uitlezen?

Nog ter aanvulling: ongeveer 2 jaar geleden ging het ABS lampje branden. Dit heb ik toen laten uitlezen door de Mazda dealer in Enschede. Toen kon de auto dus wel worden uitgelezen. Maar om nu 2 uur naar Enschede te reizen alleen om de auto te laten uitlezen terwijl ik niet eens zeker weet of het lukt doe ik liever niet.

risp

Geplaatst door risp (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik snap iets niet: de dealer kon de auto niet uitlezen maar hij kon wel resetten (met dezelfde apparatuur)?
Of werkte de apparatuur wel maar gaf de motor-computer aan dat er geen fouten waren?

Gezien het bouwjaar kan elk apk-station in ieder geval de foutcodes van de motor uitlezen.
Krijg je minstens de code die het lampje heeft aangezet. Vooral het nummer is van belang.

risp (0), 11 jaar geleden

Resetten hield in dat hij de accu los koppelde en een tijdje wachtte. Dus niet mbv van apparatuur.

Volgens mij was de foutcode niet uit te lezen doordat de auto geen contact maakte of iets dergelijks.

Jaggo (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoe staat het er nu voor?

risp (0), 11 jaar geleden

Ben gisteren bij een andere dealer geweest en die kon de auto wel uitlezen. De storing was:

Meerkeuze schakelaar (automatische versnelling)

Wat nogal raar is aangezien het om een handmatige versnellingsbak gaat. De dealer heeft de storing geweest maar later op de dag begon het lampje weer te branden. De dealer weet ook niet zo goed wat ze ermee moeten en hebben me aangeraden om wat meer informatie in te winnen bij de vorige eigenaar. Misschien dat die er een andere boordcomputer in heeft gezet. Zij kunnen ook van alles gaan doormeten maar dan werd het al snel duur. Dus ik ga nu op zoek naar de vorige eigenaar.

Wat me wel opviel was dat als ik de koppeling los laat terwijl hij in de vrij staat het toerental oploopt tot zo'n 1500 toeren. Trap ik de koppeling in dan zakt het weer tot zo'n 700-800. Volgens mij had ik dit eerder niet. Misschien is iemand bekend met dit probleem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.