Mazda Mx5: Mx5 start wel, slaat niet aan, geen waarschuwingslampjes

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Goedemorgen,

Probeer net mijn MX5 te starten (na 2 dagen stilstaan), maar hij slaat niet aan.

Hij heeft een Texalarm, die als ik hem ontgrendel ook de knipperlichten laat knipperen(dus die werkt) Alleen als ik de sleutel in contact on stand zet gaan er geen waarschuwingslampjes branden(alsof het contact dus uit staat) Maar hij start wel als ik de sleutel omdraai,..

Auto staat ergens anders dus moet er op de fiets heen vanmiddag, dus bij deze even een vraag naar eventuele oplossingen?

Alvast bedankt!

NLRisingSun

Geplaatst door NLRisingSun (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RDV74 (0), 12 jaar geleden

Is dat alarm tevens de startonderbreker? Want geen stroom op contact doet mij aan een defecte startonderbreker denken.

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Een goed alarm heeft minimaal 2 onderbreek circuits, meestal in het alarm geregeld/gestuurd door 2 relais, het is dus heel goed mogelijk dat 1 relais defect is (die voor + na contact), oplossing is dit circuit weer te maken zoals af-fabriek of een nieuw alarm erin. Ik zou kiezen gezien de leeftijd van de auto voor het herstellen van de kabels zoals af-fabriek je hebt als het goed is nog steeds je andere circuit wat uit en in geschakeld word door het alarm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.