Mazda Premacy: Na het vervangen van de distributieriem Mazda 2.0 dti

Bouwjaar: 2001

Na het vervangen van de distributieriem, onder garantie bij aanschaf van de auto, hoor ik bij koude motor een kloppend geluid. het is niet aan een stuk door maar wel frequent. als de motor warm wordt verdwijnt langzaamaan het kloppende geluid. Bij het naar de Mazda dealer gaan, overigens niet degene die hem gemaakt heeft, want dit is uitbesteed door de verkoper van de auto aan een voor mij onbekende monteur.
De mazdadealer vertelde dat de spanner de oorzaak zou kunnen zijn omdat deze gevuld is met was en bij warmte uitzet. Dit terwijl ik duidelijk vantevoren had afgesproken dat deze mede vervangen diende te worden. Dit op advies van een Mazda dealer die de auto voorheen in onderhoud had gehad.
De monteur verteld dat hij deze wel vervangen heeft, maar ik geloof het niet.Zeker omdat deze spanner 187 euro kost
Mijn vraag is, wie heeft dit eerder meegemaakt, of weet een oplossing. Het betreft een 2.0 dti diesel. En wat voor een schade kan ik hierdoor verwachten en hoe kan ik het controleren of het vervangen is? of is deze klacht daar duidelijk genoeg voor.
Wie weet de oplossing

M vr gr
Peter

Pjotr

Geplaatst door Pjotr (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Gewoon bij de dealer laten controleren en eventueel laten vervangen.
Niet mee gaan zitten prutsen als je het niet vertrouwt.
Vervolg schade is veel erger dan getouwtrek of tie nou wel of niet vervangen is.

Pjotr (0), 18 jaar geleden

Ze hebben bij de 2e reparatie de spanrollen vervangen, het geklop is nu weg, maar helemaal zuiver is die nog steeds niet. Hoor nu bij de gasstand dat die niet trekt of inhoudt, dus een constante snelheid heeft, een rammelend geluid, of er een blik spijkers onderzit.
M vr gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.