Mazda 626: na koude start ( lpg of benzine ) slaat motor af

Bouwjaar: 1992, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

bij een maatje van mij zijn mazda is het volgende probleem , de auto slaat af als deze stationair zou moet draaien , bijv. bij stoplicht of kruisdpunt , dit gebeur als er is gestart en dan na een paar minuutjes draaien van de motor , als de motor warm is blijft het probleem zich ook voordoen.

het probleem doet zich voor op lpg en benzine ,er zitten al nieuwe bougies en kabels gemonteerd

kan het probleem liggen aan de luchtmassameter of aan de koudestartinrichting ,er staat me iets van bij dat er een soort solonoid zit op het inlaatspruitstuk die de koudestart regelt .

of het stationair toerental is te laag maar dit zou dan ook een reden moeten hebben , misschien kanik deze wat hoger afstellen dit is denk ik geen goede oplossing voor het probleem

( had een vraagbaak maar deze kan ik helaas niet meer vinden zodoende de vraag

bij voorbaat dank voor eventuele reacties

dupl-u-573-5dd149dbbb5fe+hycom

Geplaatst door dupl-u-573-5dd149dbbb5fe+hycom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Roel,

Waarschijnlijk zit de IAC klep(stationair regelklep) vast, deze zit boven op het gasklephuis, te herkennen aan grijs, 4 boutjes vast een kabeltje en een slangetje. Op het moment dat die af wil slaan met een hamertje voorzichtig op deze klep tikken, als tie dan stationair blijft lopen, deze klep demonteren en reinigen met evt. carbuclean.

Gr. Jack

dupl-u-573-5dd149dbbb5fe+hycom (0), 17 jaar geleden

hallo Jack dank je wel voor je snelle reactie

we gaan dit zeker testen

dank je wel

mvg rpa versteegen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.