Mazda Mx5: niet werkende stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo,
wie o wie kan mij advies geven over het volgende probleem?
sinds een paar maanden heb ik een mx 5 uit 1990, er bleek een olielekkage te zijn na even zoeken bleek de leidingen van de stuurbekrachtiging doorgeroest te zijn, andere leidingen besteld en tijdelijk getracht op te lossen met rubber slangetjes, uiteraard was alle olie hierbij eruit gelopen, en toen STOM, STOM STOM, verkeerde olie erin gedaan ( dot 4) al meteen werkte de stuurbekrachtiging niet meer, ook niet na ontluchten.
Na een paar dagen kwam ik erachter en meteen alle olie eruit en systeem gespoeld met 3 liter ATF. Na montage van de nieuwe leidingen uiteraard de juiste olie erin en weer ontlucht, maar nog steeds geen werkende stuurbekrachtiging, ook heb ik al de pomp gecontroleerd en deze werkt uitstekend
Graag spoedig tips want het rijdt wel erg zwaar nu

Jos

jvvessem

Geplaatst door jvvessem (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Als je de wielen vrij van de grond hebt staan en je draaidt het stuur van max links naar max rechts met draaiende motor , dan ontlucht je op deze manier het systeem.
Komt er wel olie retour vanuit het stuurhuis?
De kans is groot dat met de remolie je diverse componenten om zeep hebt geholpen, hoe heb je gecontroleerd of de pomp daadwerkelijk nog voldoende druk levert?

jvvessem (0), 11 jaar geleden

dat ontluchten heb ik op die wijze gedaan,maar volgens voorschrift moest dat met uitgezetet motor en de werking van de pomp heb ik gecontroleerd door even een leiding los te koppelen en de motor te laten draaien, daarbij werd er olie uitgepompt, of er voldoende druk was heb ik niet kunnen meten

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Als je de leiding losdraaid moet het eruit spuiten aan de perszijde , komt er wel olie retour aan de andere zijde?

jvvessem (0), 11 jaar geleden

het spuit er golfsgewijs uit dus niet 1 rechte straal, ik heb het nog niet geprobeerd om dan ook de retourleiding los te maken
Jos

jvvessem (0), 11 jaar geleden

alles inmiddels geprobeerd, ook met vrijstaande wielen en draaiende motor ontlucht maar er is geen verbetering te ontdekken, wat nu?
Jos

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Komt er olie aan de retour kant? alleen de retour los draaien.
Het zou natuurlijk kunnen dat de boel , slangen / stuurhuis dermate aangetast zijn dat er maar 1 ding opzit alles vervangen.

jvvessem (0), 11 jaar geleden

Laatste update, lang geen tijd gehad, maar niets doen is soms ook een oplossing, geleidelijk aan ging de stuurbekrachtiging weer beter werken en nu doet hij weer als van ouds, oorzaak door verkeerde olie vastzittende onderdelen welke nu weer los gekomen zijn? Geen idee, maar dank voor de adviezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.