Mazda 6: Olieverbruik Mazda6

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Mijn vriend heeft een Mazda6, 1800 cc, benzine uit 2007 met nu 55.000 km. Vorig jaar - dus nog binnen de garantie - bleek dat de auto wel heel veel olie had gebruikt. De garage heeft toen een aantal middelen toegevoegd aan de olie, waardoor het verbruik zou reduceren. Helaas heeft dit niet geholpen. Nu is hij weer op vakantie gegaan, met caravan, en de garage heeft hem 8 liter olie meegegeven. Het verbruik is inmiddels 1 liter op 500 kilometer. Je kunt aan de uitlaatgassen niet zien dat er overvloedig olie wordt verstookt. Maar er is ook geen zichtbare lekkage. Wie is er bekend met een dergelijk probleem?

Kesie

Geplaatst door Kesie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat is gewoon een motor-revisie.
Aangezien het probleem gemeldt is IN de garantie-periode heb je strict juridisch gezien nog recht op garantie.
Maar dat zal wel een gevecht worden. Lid van de ANWB? Veaag de juridische dienst om raad.

Vraag eerst eens aan de garage wat ze willen doen. Garantie/coulance of helemaal niets.

Kesie (0), 13 jaar geleden

Tijdens de vakantie met een caravan er achter deed de motor het eigenlijk redelijk. Op de lange ritten was er minder verbruik dan op de korte. Er zijn onderhandelingen met de dealer. Zodra er een oplossing is zal ik dat plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.