Mazda 323: pingelsensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Mijn Mazda is van het type fastbreak en heeft een defecte pingelsensor.

Is het mogelijk de pingelsensor/klopsensor zelf te vervangen, ik heb geen idee waar dit onderdeel zich bevind in de motor?
En is dit onderdeel 2e hands betrouwbaar te kopen ? als iemand een typenr weet zou me dat ook al helpen.
Veel vragen en hopelijk weet iemansd raad!
Alvast bedankt voor de reacties.

geschip

Geplaatst door geschip (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

2e hands kopen zou ik niet doen, deze sensoren gaan bij de 1.6 motor vaker stuk. Het risico is dus groot dat je weer een defect exemplaar hebt. Sensor zit naast het oliefilter maar is lastig te bereiken. Bovendien moet deze op moment worden vastgezet, zonder momentsleutel dus niet aan beginnen.

geschip (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je (goede) reactie Harald 1980 !
Ik heb ondertussen wel wat nazoekwerk verricht en weet dat te vast aandraaien het binnenwerk ontzet en de werking niet goed meer zal zijn. ik heb gebeld en de sensor is rond de 100 euro (exl.) ! en dan het inzetten nog dit kwam bij een Mazda dealer op 350 euro totaal.
Zit dit ding dan zo lastig dat daar zeg maar eens 3 a 4 uur voor nodig is om dit te vervangen ?
Ik ben zelf best in staat om te sleutelen en kan zo een momentsleutel (moment in Nm ?)van mijn werk meenemen, is er een foto of tekening beschikbaar waar eea te zien is ?
Alvast bedankt !!

robertverbeek (0) PRO, 15 jaar geleden

Sensor vervangen is ongeveer een half uurtje werk, Steun tussen motorblok en cill kop demonteren, oliefilter verwijderen en dan met een hoge dop de pingelsensor loshalen. Fluitje van een cent.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.