Mazda 323: Plotseling overschakelen van gas naar benzine. (Op snelwegen)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 i

Hallo allemaal ik heb het volgende probleem met mijn mazda 323F 15i 16v van 1997.Als ik met continue snelheid rij zo ongeveer 130/140 rij op snelwegen schakelt hij vanzelf over naar benzine en gaat de snelheid naar beneden (dus houd hij in).Maar op dat moment kun je ook de auto niet handmatig weer terug zetten op LPG.Dan loopt hij op benzine ook niet goed houd verschrikkelijk in stottert tot we op wegen komen waar we 50 of 80 km mogen rijden dan kunnen we hem weer overschakelen op LPG. Dan loopt hij direct niet goed op LPG maar dat duurt even en dan is het weer goed. Dit komt niet altijd voor soms kan het maanden duren voor dat hij het weer doet maar kan ook de volgende dag zijn het is niet continu dat hij overschakelt.Wie heeft dit ook al eens bij de hand gehad. Kan dit probleem ook veroorzaakt worden door de temperatuur sensor???

benny221

Geplaatst door benny221 (50) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee, er zit waarschijnlijk een fout in het lpg systeem, ik neem aan dat het een G3 installatie is.
Deze zijn redelijk eenvoudig uit te lezen door een autogas specialist, dat is makkelijker als zelf zoeken en op de gok delen vervangen.

benny221 (50), 8 jaar geleden

Goedendag, we hebben de auto uit laten lezen maar hij gaf geen fout code aan.

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Temperatuurzender verdenk ik niet direct omdat het pas gebeurt bij harder rijden, vreemde storing dus.
Wellicht is er een gas specialist die meer kan vertellen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.