Mazda 323: defect elektrisch raam + slot passagiersdeur voor Mazda 323

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemiddag,

Mijn schoonouders zijn in het bezit van een Mazda 323. Hier werken in de passagiersdeur ( voor ) het elektrische raam en het elektrische slot niet meer. het raam gaat dus niet meer open en het slot moet handmatig ingedrukt worden en omhoog gehaald worden bij de pin.

Mijn vermoeden lag bij een zekering alleen heb ik hier dus helemaal geen overzicht van welke zekering waarbij hoort.

Ten eerste, kan het überhaupt een zekering zijn? anders haal ik de deur los maar met het aankomende mooie weer hoop ik dat het een simpele zekering kan zijn.

alvast bedankt!

bramsharon

Geplaatst door bramsharon (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

bramsharon (0), 8 jaar geleden

update: ik heb de fusebox nagekeken en stom genoeg zat er toch een layout op de achterkant van het frontje. vreemd genoeg miste er een 30a fuse. deze heb ik toegevoegd. Dit had echter geen effect.

de situatie is nu als volgt:

het rechter voor raam ( elektrisch ) laat niets van zich horen. zijn fuses zijn in orde.

bij het sluiten via het sleutelgat in de bestuurderskant deur gaat alles op slot ( incl. kofferbak ) maar dus niet de passagiersdeur ( voor ). zelfde geld voor openen, het pinnetje geeft geen kick.

Dit is anders wanneer ik de auto open/sluit via het sleutelgat van de probleemdeur. ( deze is overigens wel ingedrukt en is al heel lang zo geweest, durf dus niet te zeggen of het hierdoor ook kan worden veroorzaakt ) Als ik de sleutel hierin steek en hem omdraai gaan alle deuren mee en voor de 1e 2 pogingen ook de bestuurdersdeur. deze lijkt kracht te missen want na deze 2 pogingen zakt hij nog half en daarna is het gebeurt. de andere deurpinnen wippen vrolijk mee, zoals het hoort.

de elektra van de speaker en spiegel werken wel, ik kan me dus niet voorstellen dat het in de complete kabelboom zit naar de deur.

iemand wellicht een toevoeging of oplossing hiervoor?

bramsharon (0), 8 jaar geleden

niemand die hier raad mee weet?

John Hommen (0) PRO, 8 jaar geleden

Zou toch de rechter deur eens open maken. Kijken of daar geen kabelbreuk of beschadiging is. Control. ook eens de stekker aan kabelboom van portier naar a-stijl.

bramsharon (0), 8 jaar geleden

had hem open gemaakt maar kon helaas niet snel een defect vinden. de auto moest de avond weer weg en het heeft in de middag geregend dus ik heb besloten hem eerst dicht te draaien en morgen nog maar eens open te halen. je hoort het resultaat!

bramsharon (0), 8 jaar geleden

het nogmaals gekeken. kon geen kabelbreuken vinden. de stekker ziet er overigens ook goed uit. de elektrische spiegel werkt ook nog gewoon. heel vreemd maar ik heb het gevoel dat ik wellicht iets over het hoofd zie..

bramsharon (0), 8 jaar geleden

bump voor een eventuele oplossing

John Hommen (0) PRO, 8 jaar geleden

In het linker portier zit een schakelaar waar je electr. ramen mee uitschakelt. Staat deze niet toevallig uit.

John Hommen (0) PRO, 8 jaar geleden

Van de centr. vergr. zou het motortje r.v. inwendig te veel weerstand kunnen hebben. Dit komt wel eens meer voor.

bramsharon (0), 8 jaar geleden

dank voor de reactie John, ik had inderdaad het knopje door. deze wel geprobeerd uit en aan te drukken, geen resultaat, ik hoor ook niets klikken maar ik weet uiteraard niet of dat wel hoort of niet,,, Ik ga er inderdaad van uit dat er te weinig stroom door komt naar de deur of dat het motortje het begeven heeft. zo lijkt het namelijk ook te zijn bij de centrale vergrendeling. hij beweegt wel maar gaat niet met de rest mee. het is ook niet zo dat er iets in de weg zit want als ik die deur met de sleutel sluit dan gaat hij wel probleemloos op en neer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.