Mazda 626: Probleem met starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDVI

Beste mensen ik heb het volgende probleem met mijn Mazda 626 stationwagen.

Een paar dagen terug wilde hij van de ene op de andere dag niet starten (de dag ervoor had hij het nog gedaan). Bij de eerste keer starten (altijd na het voorgeschreven voorgloeien) hoorde je de startmotor even aanslaan en dan niets. Heb het daarna herhaaldelijk weer geprobeerd maar er gebeurde of hetzelfde (klein geluid van de startmotor) of helemaal niks. Het internet leerde mij vervolgens dat er mogelijk een probleem was met de startonderbreking, en ik heb toen nog een keer geprobeerd te starten met de andere sleutel. En dat werkte! Ben weggereden heb ergens geparkeerd na een uurtje parkeren startte hij weer zonder problemen en ben weer teruggereden. Probleem 'opgelost' dacht ik: gewoon de andere sleutel gebruiken. Helaas. De volgende dag precies hetzelfde probleem maar nu met beide sleutels.

Heeft iemand een idee van wat het zou kunnen zijn en wat een mogelijke oplossing is? Het is niet dat ik het vervolgens zelf ga repareren, maar het is meer om te weten wat ik straks bij de garage kan verwachten. Ook vanwege het feit dat we het hier over een oude auto hebben.

Stiekem hoop ik dat het toch een probleem met de (behoorlijk oude) accu is (hoewel ik daar geen aanwijzing voor heb). Of wellicht dat de chips van de sleutels opnieuw 'ingelezen' moeten worden of iets dergelijks? Het vernieuwen van het startonderbrekingsysteem is een dure grap heb ik begrepen.

Bij voorbaat veel dank voor alle hulp.

Ahura

Geplaatst door Ahura (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als een startmotor de geest gaat geven kondigt hij dit aan door "onbetrouwbaar" te worden. Wel, niet, wel, niet. Sleutel wisselen is dus waarschijnlijk toeval.
Ik zou allereest even de accukabels/klemmen controleren en de aansluitingen (vooral het schuifstekkertje) op het startrelais.
Als hij weigert kan je proberen een tik met een hamer op de startmotor te geven en kijken en zien of hij dan wel start. Maar vergeet ook de accu niet bij dit weer.
Succes.

Ahura (0), 9 jaar geleden

@Vutter1: Dank voor je hulp. De pechhulp kreeg de motor met een hulpaccu zo aan de praat. De technicus was er zeker van dat de accu vernieuwd moest worden (moet behoorlijk oud zijn, misschien wel zo oud als de auto) en dacht ook aan een mogelijk probleem met de startmotor. Is nu bij de garage, we zullen het zien. Lijkt dus allemaal niet op iets technisch ingewikkelds/interessants..

Vutter1 (0) PRO, 9 jaar geleden

O.K. Hou mij op de hoogte S.V.P.

Ahura (0), 9 jaar geleden

Telefoontje van de garage gehad. Ze willen de accu en de startmotor vervangen. Heb er maar mee ingestemd hoewel ik er wel spijt van heb over die startmotor begonnen te zijn. Heb aan de andere kant op zich geen reden om te twijfelen aan hun integriteit... De grap heeft me uiteindelijk 450 euro gekost, redelijk denk je?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.