Mazda Mazda 323F 1.6i 16V: rechterrem sleept (km-stand: 280.000.)

Bouwjaar: 1992

Kan iemand mij helpen danwel advies geven over het volgende:

Een jaar geleden sleepte mijn linkervoorrem. De rem gedemonteerd en bleek dat er een roestkraag op de remzuiger zat. Daardoor kon de remzuiger niet volledig terug en bleef de rem remmen. De roest verwijderd en geen probleem meer. En dus ook geen zwarte velg meer.
Nu heb ik dit probleem aan de rechterkant, maar er zit geen roest op de zuiger. Deze is helemaal gaaf en schoon. Alles gesmeerd en moet dus goed zijn. Maar ook nu nog steeds slepen en dus zwarte velgen. Kan het probleem in de hoofdremcilinder zitten. Heeft iemand hier ervaring mee. Als het probleem in de hoofdremcilinder zit, is dat makkelijk op te lossen en wat gaat me dat ongeveer kosten. Alle tips en ervaringen zijn van harte welkom.

Groetjes, John

Johnny Bult

Geplaatst door Johnny Bult (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cherber (0), 19 jaar geleden

Schuiven de remklauwen zelf wel soepel heen en weer ?
Gebruik je wel kopervet bij de montage?
Remvloeistof wel eens vervangen en goed ontlucht?
Zelf heb ik de ervaring dat veel probleempjes met remmen worden
opgelost door het gebruik van originele remblokken.Zou het niet direct zoeken in de hoofdremcilinder.

Johnny Bult (0), 19 jaar geleden

al deze zaken die je hierboven hebt beschreven heb ik in acht genomen. De remklauw beweegt soepel heen en weer. Kopervet, niewe remvloeistof en goed ontluchten is gedaan. Ik gebruik remblokken van Ferodo. Deze koop ik bij een erkende auto-onderdelenwinkel (Eurami). Raad je aan de remblokken bij de mazdadaeler te halen. Zoja, wat is het verschil. Die ik nu heb zijn voor mijn type gemaakt. Alvast bedankt!

cherber (0), 19 jaar geleden

Als je dat allemaal hebt gedaan , dan denk ik dat je maar moet wachten op meer reacties.Mijn kennis strekt niet verder dan bovengenoemde oplossingen. In elk geval succes en laat me de oplossing weten als jij hem hebt gevonden. cherber

Johnny Bult (0), 19 jaar geleden

is goed Cherber, ik hoop dat er meer reacties volgen, bedankt voor de moeite!!!

Groet John.

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je schrijft dat je de zuiger hebt schoon gemaakt, maar heb je ook de roestrand in de remklauw zelf weggehaald? want deze blokkeert de zuiger ook. Dit gedeelte zit buiten de afdichtring in de remklauw en hiervoor moet de stofhoes er volledig uit.(met metalen ring) daarna goed opschuren.

Johnny Bult (0), 19 jaar geleden

Beste Kees, bedankt voor je reactie. Binnenkort zal ik de remklauw weer uit elkaar halen om dit te bekijken. Ik kan me bij de montage van de zuiger echter niet herinneren dat dit zeer moeizaam ging. Maar kijken kan geen kwaad en dan kan ik misschien dingen uitsluiten om tot mogelijk andere oorzaken te komen.

Groetjes John.

dupl-u-11501-5dd147efc3164+yoery (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat vaak voorkomt is dat de glijbussen van de remtang (waarmee hij op de fusee vastzit) vast gaan zitten in de rubber hoezen
Even de remtang eraf nemen bussen eruit haalen kunnen heel vast zitten dan moet je ze eruit slaan maar kijk uit dat je er geen braam opslaat dan boor 19 door de remtang boren buitenkant van het rubber schoon maken alles met vet terug in elkaar zetten en het probleem is opgelost lijkt veel werk maar valt veel mee
heb er al heel wat gedaan succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.