Mazda 626: rem rechts voor word heet

Bouwjaar: 1993

gisteren gingen we rijden en we merkten op de snelweg al dat iets niet lekker was , we dachten eerst aan een lekke band dus zijn gestopt, we hebben er brede banden onder liggen, maar na de stop was dat het niet, wel hebben we bij het eerste pompstation de banden opgepompt en toen roken we in eens een brand(schroei)lucht , eenmaal thuis ging ik kijken en wilde voelen aan de remschijf verbranden ik mijn hand,wat kan er zijn ? Die brandlucht stelt me niet gerust

glaszetter

Geplaatst door glaszetter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 19 jaar geleden

Reklauw blijft hangen waardoor een remblok aanloopt en heet wordt.
Remklauwen ( allebei ) schoonmaken en gangbaar maken en bewegende delen en glijvlakken licht invetten.(kopervet)
Niet op de schijven knoeien met vet en ook niet zoveel gebruiken dat het later op de schijven en/of blokken komt!!!
En monteer nieuwe remblokken , want als ze zo heet zijn geweest zijn ze keihard geworden en hebben ze hun remwerking verloren !

mvg,
Hans.

mazdaman (0) PRO, 19 jaar geleden

Begin maar met het vervangen van de remklauw, zuiger zal geroest zijn en gaat vastzitten bij het warm worden dit is de enige beste manier.

glaszetter (0), 19 jaar geleden

Hallo mensen bedankt voor de reactie's ik heb vandaag de blokken en schijfen/ rubbers etc vervangen, morgen ga ik de remolie doen ben blij dat ik nu zover ben gekomen het is al laat.vg.gijs.( en ja er was een remcilinder rubber finaal overmidden gescheurd).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.