Mazda 323: Remmen grijpen onregelmatig

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik heb onlangs de remtrommels en de remblokken vervangen.
Het remmen gaat nu niet meer zo lekker d.w.z. dat het lijkt of de rem niet constant even hard aangrijpt. Tijdens het remmen voel je dat het niet lekker gelijkmatig aangrijpt. Het lijkt of de schijf niet overal even hard pakt tijdens een omwenteling van de remschijf. Zelf denk ik dat de schijf niet overal even glad of ruw is en daardoor wat meer en wat minder afremt. Het zou ook kunnen dat een van de schijven niet mooi vlak is waardoor de remblokken dan weer wat losser dan weer wat strakker tegen de schijf worden gedrukt.
Hoe zou ik er achter kunnen komen wat hiervan de oorzaak is. Simpelweg de schijven en blokken opnieuw te vervangen is wel erg rigoreus.

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je hebt de trommels vervangen daar zal het probleem wel zitten die zitten niet mooit of goed op hun plek,zijn dit nieuwe trommels??dan gaat je pedaal ook wat open neer even opkrikken en met je wielen draaien en heel lichtjes iemand de rem inlaten trappen dan moet je een constant dezelfde sleepgeluid hebben en als het sleep sleep sleep gaat even de trommel eraf en opnieuw eropzetten en met hamer wat kloppen zodat hij op zijn plek komt,als dit je schijven zouden zijn zou je stuur gaan trillen bij het remmen.

conradus (50), 14 jaar geleden

Sorry misverstand, ik heb alleen de schijven en blokken voor vervangen en sindsdien is dit aan de hand. In het stuur merk ik eigenlijk niets zelfs niet als ik die loslaat tijdens het remmen zelfs dan trilt die niet. Het vervelende is dat je niet weet welke kant het is. Heb het gevoel dat die schijf er altijd vlak op komt, neem aan dat ze die afdraaien en dan kan er toch ook geen slingering in zitten. Nog meer ideeen wat het zou kunnen zijn?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nieuwe schijven erop zetten raakvlakken goed zuiver maken

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Heb je de schijven wel helemaal ontvet voor het monteren? Verders zijn nieuwe schijven + blokken misschien even wennen.

conradus (50), 14 jaar geleden

Het varieert sterk. Je merkt dat er gedurende en wielomwenteling de grip niet constant is. Het remt gewoon niet lekker. Er kunnen twee zaken aan de hand zijn, of de schijf heeft een slingering of de grip tussen blok en schijf varieert. Zou kunnen dat ik 'm toch niet voldoende ontvet heb waardoor er gripverschil is over de schijf. Van de andere kant kan ik me niet voorstellen dat dat op een gegeven moment er niet uitslijt. Stel dat er een plek niet helemaal ontvet is geweest dan verwacht je toch dat dat na een paar duizend kilometer er wel uit is. Dat blijft toch niet maar aanhouden. Snap het niet!!!!!!!

conradus (50), 13 jaar geleden

Dit probleem is opgelost door een nieuw paar remschijven en remblokken te monteren.
Was wel veel overtuigingskracht nodig om de schijven en blokken voor een nieuwe set om te kunnen ruilen omdat de verkoper zich niet kon voorstellen dat het aan de schijven kon liggen.
Met een nieuwe set was ook het probleem over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.