Mazda MX-5 2008: Resetten computer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: LF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 118

Hallo iedereen,
Ik heb een Mazda MX5 NC uit 2008. Onderweg tijdens het lekker toeren met de open kap viel de motor plots uit. Na overleg met een plaatselijke garage bleek dat de accu stuk was. Heb ter plaatse daar zelf de accu van vervangen. Een Bosch 45 Ah accu. Na het plaatsen van de accu startte de auto meteen en kon ik normaal naar huis rijden en dacht dat het zo opgelost zou zijn. Maar toen ik thuis kwam en de motor uitzette en die weer probeerde te starten ging de motor wel heel erg raar lopen. Net of ie op 1, 2 of 3 cilinders liep?. Dus uitgezet. Na enkele keren de auto opnieuw gestart te hebben loopt de motor weer zoals het moet? Maar als ik dan weer na een stuk rijden de motor uitzet en weer opnieuw start begint ie weer raar te lopen. etc, etc, etc?? Mijn vraag aan jullie is of je na het vervangen van een accu bij de MX5 NC de auto opnieuw moet resetten en zo ja hoe doe je dat dan? Kun je dat zelf of moet ik hiervoor naar een garage?
Of anders aan jullie gevraagd, wat zou dit kunnen zijn??
Zie heel graag jullie reacties.
Met groet,
Pierre.

r.remmits@kpnmail.nl

Geplaatst door r.remmits@kpnmail.nl (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (415) PRO, 10 maanden geleden

Nee, in principe moet ie gewoon goed lopen. Zou em toch eventjes uitlaten lezen, Miss is de accu wel niet defect maar bv de dynamo of iets anders.

r.remmits@kpnmail.nl (0), 10 maanden geleden

Hoi Harry,
Hartstikke bedankt voor je snelle reactie. Op de oude accu startte de auto niet meer. Met nieuwe meteen. Dus het lijkt mij dat het niet aan de accu en of aan de startmotor ligt. Denk zelf dat het eerder een elektronisch probleem is???

r.remmits@kpnmail.nl (0), 10 maanden geleden

Hoi Harry,
Nog een vraagje aan je:Weet je wel hoe je een Mazda NC kan resetten?
Zie graag je antwoord, Alvast bedankt hiervoor.

harry4203 (415) PRO, 10 maanden geleden

Met geschikte uileesapparatuur. dus zoals ik al zei, uitlezen en kijken of er fouten aanwezig zijn.

r.remmits@kpnmail.nl (0), 10 maanden geleden

Dankje, ga ik doen.

r.remmits@kpnmail.nl (0), 7 maanden geleden

Hallo iedereen,
Mijn probleem van mijn Mazda MX-5 is na 1,5 jaar zoeken, uit proberen en testen opgelost.
Ik heb op advies van een Mazda monteur zelf de Krukas sensor en de Nokkenas sensor vervangen.
Heb nu ca. 500 km met auto gereden en geen problemen meer ondervonden.De auto rijdt en loopt nu als een zonnetje. Het blijkt als de computer van de auto wordt uitgelezen hier de krukas sensor en de nokkenas sensor hier niet in meegenomen worden?? Omdat de auto altijd start via de nokkenassensor en/of krukassensor start de auto na uitvallen dan daarop dan ook weer meteen. Omdat het me niet duidelijk was welke sensor er nu stuk was of niet goed werkte heb ik ze alle twee vervangen. Dus het probleem is opgelost bedankt allen voor het meedenken en tips.
Met groet,
Pierre.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.