Mazda 626 1.8i LX: rood lampje bij lpg schakelaar

Bouwjaar: 1993

Mijn mazda rijd op lpg (geen G3). Vandaag wilde de auto niet aanslaan. Benzine en lpg zat er genoeg in. Ik heb de wegenwacht laten komen. Die constateerde een gescheurde verdeler.Die is tijdelijk gerepareerd en de auto wilde weer starten (inmiddels met jumper kabels van de wegenwacht).
Na 150km rijden ging ik lpg tanken, maar er ging maar 35 ltr in (normaal 50) en mn benzinelampje ging branden. Toen ik weer ging rijden ging de indicatie niet naar vol, die bleef op laag staan.
Ik kwam erachter dat de auto op benzine reed terwijl de schakelaar op lpg staat. Ook brand er een rood lampje als de schakelaar op lpg staat. Als ik de schakelaar op benzine zet gaat het het lampje uit.
De auto is niet op lpg te krijgen. Normaal na het starten hoor ik een klik van het overschakelen van benzine naar gas, maar dat hoor ik ook niet meer. Alle zekeringen zijn ok.

Weet iemand wat dat lampje aangeeft ?
Kan er zomaar ineens een storing optreden dat het lpg systeem niet meer werkt of heeft het iets met bv het jumperen van de accu te maken ? De dag ervoor heb ik de auto gebruikt en nergens last van gehad.

Spaantje

Geplaatst door Spaantje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Spaantje (0), 19 jaar geleden

Het probleem is opgelost.
Ik vond een vacuum slang los bij het inlaat spruitstuk.
Ik heb deze vastgezet en hij rijd weer als een zonnetje op gas.

Maaruh, ik ben nog steeds nieuwsgierig wat dat lampje betekend.

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het lampje geeft aan dat je op stand LPG staat maar dat hij op benzine loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.