Mazda Premacy: servicesteker; ABSsensor en andere ellende

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Goede middag,

Ik heb ook het probleem van de ABSsensor. Althans dat vermoed ik. Om dat zeker te weten heb ik inderdaad Vraagbaak aan geschaft en goed gelezen wat te doen. Eerst controleren (meten is weten) of het daadwerkelijk een sensor is! Er staat een plaatje in het boek van de servicesteker, maar ik kan onder het dashboard zo'n stekker helemaal niet vinden, wel een ander model. Model maakt voor mi niks uit maar nu weet ik niet welk contact ik moet gebruiken om te testen. Mijn service stekker (zonder stofkapje) heeft 2 rijen contacten en lijkt op een scartaansluiting. Volgens mij heet deze steker ook diagnosesteker.
Waar zit mijn servicesteker?

mvrgr rob

rob nelissen

Geplaatst door rob nelissen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

16-polige stekker die lijkt op een scart aansluiting is inderdaad de diagnose stekker.
Via die stekker kan de auto uitgelezen worden. Als het ABS lampje brandt dan kunnen de foutcodes uitgelezen worden.

rob nelissen (0), 13 jaar geleden

Beste T-Ford,

bedankt voor jouw reactie. Ik dacht dat het die stekker was, maar nu weet ik niet welk contact van die 16-polige stekker ik moet gebruiken voor de ABStest. Weet jij dat toevallig? Ach ik lees "professional" dus jij weet dat gewoon? Toch?

hartelijk dank Rob

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik ben bang dat dit iets anders werkt. Foutcodes kan de dealer met een computer uitlezen.
Te meten valt er weinig aan deze stekker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.