Mazda 323: Stotteren tijdens warme acceleratie

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 16v

Ik heb met mijn 323f BA van eind 94 sinds een paar weken het volgende probleem:

Als de motor goed op temperatuur is schokt hij nogal eens bij het accelereren laag in de toeren. Dit gebeurt als je normaal optrekt. Als je hem wat meer laat werken lijkt het minder te zijn en als je als een opa op je gas staat lijkt het ook niet voor te komen. Alhoewel het een enkele keer gebeurt bij stapvoets over het woonerf zonder aan m'n gas te zitten dat hij dan zo schokt dat je je net een bal in een flipperkast voelt. (sterk overdreven)
Ook geeft de motor soms koud problemen. Als bijvoorbeeld de airco inslaat of als je een ruk aan het stuur geeft om uit te parkeren wil de motor nog wel eens bijna afslaan.

Afgelopen zaterdag heb ik mijn bougiekabels bekeken, bougies zijn ook mooi wittig schoon. Ook heb ik m'n smoorklep nog wat gereinigd en heb ik enkele massapunten schoongemaakt en ingevet. Ook heb ik m'n verdelerkap inclusief contacten gereinigd en geinspecteerd. Ik heb ook nog een brandstofreiniger in m'n tank geknald maar vooralsnog (na 150km) is het nog steeds niet weg.

Heeft iemand een idee in welke richting ik het beste kan zoeken? Ik denk zelf dat het ergens in de onsteking of brandstoftoevoer moet zitten vanwege het plotse schokken en omdat hoog in de toeren de motor wel naar behoren presteert. Of kan het zijn dat iets met het signaal van de lambda sonde de motor zo doet schokken?

Ik hoop dat iemand van jullie meer ervaring met de storing aan deze motor heeft dan ik....

The11311

Geplaatst door The11311 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Bougiekabels 100%, dus vervangen.

The11311 (0), 17 jaar geleden

Alleen wel vaag dat je er niets aan ziet.

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik sluit me bij Robert aan!!!

Gr. Jack

fastbreakrijder (0) PRO, 17 jaar geleden

100%

The11311 (0), 17 jaar geleden

Ik zal ze binnenkort vervangen. Is imitatie eventueel een optie of helemaal niet aan beginnen?

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Immi is een optie!!! Let wel, als je langere tijd zo door rijdt dat de katalysator dit NIET lekker vindt!!!

Gr. Jack

The11311 (0), 17 jaar geleden

Ik weet het. (van de kat) Maar het komt niet zo vaak voor dat ik me ernstig zorgen maak. Kan ie lekker schoon branden. ;)
Ik zal hopelijk morgen eerst universele kabels proberen als ze passen. Die hebben we hier nog ergens liggen. Als het dan gelijk super is heb ik iig uitsluitsel, ook al weten we het 99.9% zeker.

The11311 (0), 17 jaar geleden

Zowel met universele (gister geprobeerd) en nipparts imitatie kabels (sinds vandaag) is het probleem weg. Nogmaals bedankt!

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Geen dank en als ik eens een keer wat met een peugeot heb weet ik je te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.